Haberler

İstanbul'da Beklenen Yağış Başladı

Güncelleme:

Meteoroloji İşler Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin İstanbul'da yaptığı şiddetli yağış ve hortum uyarısının ardından beklenen yağmur başladı.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi Meteoroloji biriminin değerlendirmelerine göre İstanbul'un batı kesimleri Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Afet Koordinasyon Merkezi'nin değerlendirmesinin ardından İstanbul'da yağış başladı.

VATANDAŞLAR ZOR DURUMDA KALDI

Eyüp'te başlayan yağmur vatandaşları zor durumda bıraktı. Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar yağmurun başlamasıyla ıslanmamak için koşuşturdu. AKOM'un uyarılarını dikkate alan vatandaşlar ise yanlarında getirdikleri şemsiyeleri açarak ıslanmaktan kurtuldu.

TAKSİM'DE VATANDAŞLAR DURAKLARA SIĞINDI

Taksim’de de yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Taksim’de aniden bastıran sağanak yağış vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Şemsiyeleri bulunmayan vatandaşlar, poşet, çanta ve benzeri malzemelerle yağmurdan korunmaya çalıştı. Islanmamak için sağa sola koşuşturan vatandaşlar duraklara ve işyerlerinin saçaklarına sığındı. Yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre ise, Marmara Bölgesi'nde Salı sabahına kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

ÖZELLİKLE İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ

"Yağışların başta İstanbul olmak üzere Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın poyraz ve karayel yönlerinden kuvvetlice, yağış anında hamle yaparak fırtına şeklinde esmesi (30-70 kilometre/saat) beklenirken, yağışla birlikte yıldırım, şimşek, dolu, ve hortum oluşma ihtimali var. Yaz yağmurları kısa zaman diliminde (7-15 dakika) şiddetli düştüğünden, anında akışa geçmekte ve yollarda göllenmelere, kod seviyesinin altında kalan kesimlerde ise su baskınlarına neden olmaktadır."

İDO'DAN SEFER İPTALİ

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü ve AKOM Meteoroloji biriminin İstanbul'a ilişkin yaptığı yağış uyarısı sonrası İDO bazı seferlerin iptal edildiğini duyurdu.

İDO'dan yapılan açıklamaya göre bazı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiği bildirdildi. İptal edilen seferler şunlar:

19:10 Bostanci - Yenikapi - Çinarcik - Esenköy Deniz Otobüsü

19:10 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

19:15 Bursa-Yenikapi-Kadiköy Deniz Otobüsü

19:45 Bostanci - Yenikapi - Çinarcik Deniz Otobüsü

21:00 Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

21:25 Kadikoy-Yenikapi-Bursa Deniz Otobüsü

21:30 Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

21:40 Esenköy - Çinarcik - Yenikapi - Bostanci Deniz Otobüsü

TEDBİRLER ALINDI

Yağışların saat 16.00-17.00'den itibaren etkili olmasının beklendiğine dikkat çekilen açıklamada, Meteoroloji'den yapılan uyarı doğrultusunda, AKOM'un alarma geçerek, tüm birim yetkililerinin toplandığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, ana arterler ve yollarda mazgal temizleme, kanal açma çalışmalarının yapıldığı, yaprak ve poşetlerden tıkanan yağmur suyu kanallarının temizlendiği ve muhtemel su baskını olabilecek alt geçit ve yollarda tedbirler alındığı vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, Yol Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlüğü ekiplerinden 2 bin 150 personel, bin 20 araç olumsuzluklara karşı hazır bekletiliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü Eyüp Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (15)

erzurumlu:

İstanbul''un ekolojik dengesi bozuluyor. Daha şiddetlileri kapıda.

12
3
yanıtYanıtla
TİGİN:

YER ALTI SULARI TABİ BİTER HERTARAFA BETON DÖKMÜŞLER YSGMUR SUYU BOŞA GİDİYO VE SELE DÖNÜŞÜYO EGER TOPRAK OLSA SUYA DOYAR SELDE OLMAZ

14
0
yanıtYanıtla
Emine:

Kar yağar kabus olur,yağmur yağar kabus olur bunlar olmazsa buğday da olmaz hiç bir şey olmaz aç ve susuz kalırız.Kabus ne demek ya rica ediyorum bu kelimeyi kullanmayın Allah o na göre vermiş her şeyi su berekettir su olmayan Afrika nın bazı ülkelerini düşünün su olmazsa hastalıklar artacaktır.

11
1
yanıtYanıtla
Damlamadı bile:

Istanbul: saat:17:20 damlamadı bile..

11
1
yanıtYanıtla
canan:

Lütfen rahmete kabus demeyin. Binlerce kez yazıldı bu sizlere ama hala kar yağmura kabus demekten vazgeçmediniz.

11
0
yanıtYanıtla
HER ZALİM ÖLÜMÜN ACISINI ÇEKEREK TADACAK:

taş yağmasında yağmur yağsın allahın merhamedi olmasa ne yapardık,camiler bomboş,müslüman kardeşini diri diri kesiyor,böyle bir dünyada allah merhametini biz aciz kullarına gösteriyorsa şükürler onun merhamedine ona olsun.amin

6
3
yanıtYanıtla
AKIL AKILDAN ÜSTÜNDÜR:

bütün binaların çatı temiz sularını ana sokağa bağladılar,o temiz su pis sulara karışıp kirleneceğine yeni bir ana boruyla en yakın baraj ve su toplama alanlarına pompalanabilir .bu sitemi ingilizler villalarınrın altına toplayarak bahçe işlerinde kullanıyorlar denemeye değer bence YETKİLİLERE BURDAN DUYURULRRRRR

7
0
yanıtYanıtla
Üç Kağıtçı:

ama bir kemal sunal olamaz bu meteorolojiciler tahminler tırt :))

4
2
yanıtYanıtla
ccc:

17,48 hala yok

5
0
yanıtYanıtla
vatansever80:

bukadar olumsuzluga ses çıkarmayan hertürlü pislige olur veren bir millet hertürlü zillete layıktır bende içindeyim allah layıgını verecektir sadece hayırlısı demekten başka bir seçenek te kalmadı işte suriye ırak libya bunca insan öldü hala oraları karıştırana destek veren bir milletede allah layıgını elbette verecektir ilahi adalet şaşmaz bunlar çok iyi günlerimiz

4
1
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title