Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Kosova'da protesto edildi -

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Kosova'nın başkenti Priştine'de protesto edildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Kosova'nın başkenti Priştine'de protesto edildi.

''Bashkohu'' İslami Hareketi (LISBA) tarafından ''Kosova, Filistin'i destekliyor'' sloganıyla düzenlenen gösterilere katılan vatandaşlar, Filistin halkının özgürlük hakkına saygı duyulmasını istedi.

LISBA Genel Sekreteri Fuad Ramiqi, AA'ya yaptığı açıklamada, bugünkü protesto ile tüm Arnavutlar'ın başta Gazze olmak üzere tüm Filistinlilere destek, İsrail'in 60 yıldır süren saldırı ve etnik temizliğine karşı olduklarını göstermek istediklerini söyledi.

Protesto ile aynı zamanda Kosova'nın da Filistin'e benzer bir geçmişe sahip olduğunu hatırlatmak istediklerini anlatan Ramiqi, tüm dünyaya Kosova'nın da Filistin halkı ile dayanışma içinde olduklarını göstermek istediklerini ifade etti.

Protestoya katılan Qendrim Curri isimli vatandaş da İsrail'in Gazze'yi işgaline ve orada masum çocukların öldürülmesine son vermesini istedi.

''Gazze'yi destekliyorum, çünkü benzerleri daha önce Kosova'da da yaşandı'' diyen Curri, ''İsrail'i destekleyen herkes benim gözümde bir Slobodan Miloşeviç, bir Voyislav Şeşely'dir'' şeklinde konuştu.

-LISBA Genel Sekreteri Fuad Ramiqi

Kaynak: AA / Güncel

Filistin İsrail Kosova Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title