Haberler

İsrail'in Gazze'ye saldırıları devam ediyor: Ölü sayısı 33.634'e yükseldi

Güncelleme:

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 33.634'e yükseldiğini açıkladı. Son 24 saat içinde ise İsrail ordusunun 89 Filistinliyi öldürdüğü ve 120 kişiyi yaraladığı belirtildi. Ayrıca İsrail'in ambulans ve sivil savunma ekiplerini engellemesi nedeniyle halen enkaz altında ve sokaklarda cansız bedenlerin olduğu ifade edildi.

ÇEKİM TARİHİ: 12 Nisan 2024

Nuseyrat Mülteci Kampı'ndan çeşitli görüntüler

Gazze Şeridi'ndeki Sağlık Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısının 33.634'e yükseldiğini duyurdu.

Bakanlığın açıklamasına göre son 24 saat içinde İsrail ordusunun 89 Filistinliyi öldürüp 120 kişiyi yaralamasıyla İsrail-Hamas çatışmasının başlangıcından bu yana ölen Filistinli sayısı 33.634, yaralanan Filistinli sayısıysa 76.214'e yükseldi.

Açıklamada İsrail'in ambulans ve sivil savunma ekiplerini engellemesi sonucu enkaz altında ve sokaklarda halen cansız bedenler olduğu kaydedildi.

Öte yandan Filistinli sağlık kaynakları, Cuma günü Batı Şeria'da İsrail güçleri ve yerleşimcilerle yaşanan çatışmalarda en az üç Filistinlinin öldürüldüğünü bildirdi. Hamas, öldürülenlerden birinin hareketin yerel komutanı olduğunu doğruladı.

Xinhua Haber Ajansı muhabirleri Gazze'den bildiriyor. (XHTV)

Kaynak: Xinhua / Güncel

Sağlık Bakanlığı İsrail Gazze Savaş ve Çatışma Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title