Haberler

İsrail'in Gazze Sınırındaki Tüneli Patlatması - Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, "İsrail'in çatışma için yeni kurallar dayatamayacağını" belirtti.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, " İsrail'in çatışma için yeni kurallar dayatamayacağını" belirtti.

İsrail'in dün Gazze Şeridi sınırı yakınlarındaki bir tüneli havaya uçurduğu saldırıda hayatını kaybeden 7 Filistinli, binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Saldırıda hayatını kaybeden İslami Cihad Hareketi'nin silahlı kanadı Seraya el-Kudüs (Kudüs Tugayları) ve Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları mensuplarının naaşları, El-Aksa Şehitleri Hastanesi'nden alınarak sloganlar eşliğinde Gazze sokaklarında gezdirildi.

"Kartları yeniden karabileceğini düşünenler yanılmıştır"

Heniyye, cenaze töreni sırasında yaptığı konuşmada " İsrail'in çatışma için yeni kurallar dayatamayacağını" belirterek, "Düşman, oyunun kurallarını dayatmaya kadir olduğu zannetti. İrademiz güçlü, kılıcımız keskindir. Kartları yeniden karabileceğini veya direniş ve silahları gibi öncelikleri etkileyebileceğini düşünenler yanılmıştır." dedi.

Filistin direnişinin dokunulmaz kırmızı çizgileri olduğunu yineleyen Heniyye, " İsrail'in dün gerçekleştirdiği katliama verilecek en iyi cevap, direnişi stratejik bir seçenek olarak elde tutmanın yanı sıra ulusal birliği geri getirme yolunda bir adım daha ilerlemektir." diye konuştu.

"İşgal altındaki bir halk ancak birliğini sağlayarak zafer elde eder"

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a "Gazze Şeridi'ne yönelik yaptırımların kaldırılması ve Filistin uzlaşı sürecinin hızlandırılması" çağrısında bulunan Heniyye, şunları kaydetti:

"Filistin birliğini sürdüreceğiz. Düşman da gücümüzün birliğimizde saklı olduğunu biliyor. Ben de diyorum ki; işgal altındaki bir halk ancak birliğini sağlayarak zafer elde eder."

Heniyye ayrıca yaşanan bu son olaya karşılık Filistin yönetiminden "İsrail ile olan güvenlik koordinasyonunu durdurmasını" istedi.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, Gazze Şeridi çevresindeki bir tünelin imha edildiğini açıklamıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra ise konuya ilişkin dün akşam yaptığı açıklamada, kurtarma ekiplerinin, tünelin enkazından 7 gencin cesedini çıkardığını, olayda 12 kişinin de yaralandığını ifade etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Heniyye Filistin İsrail Hamas Politika Güncel Haberler

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Evinde yasak aşk kaçamağı yapan kadın, kocasına yakalandı! Bıçak ve boru anahtarıyla dehşet saçtı

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Gözaltına alınan 3 emniyet müdürü Ayhan Bora Kaplan'ı yaka paça yakalayan kişilermiş

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Milletvekili, çiftçinin tarlasını ayağında galoşla inceledi

Bakmadan Geçme

16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Brighton Chelsea maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Chelsea maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.United Newcastle maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester United Newcastle maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! M.United Newcastle maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Brighton Chelsea maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Manchester United Newcastle maçı CANLI izle! 15 Mayıs MANU Newcastle maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Brighton Chelsea maçı CANLI izle! 15 Mayıs Brighton Chelsea maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? VAR kalkıyor mu? Premier Lig'de VAR sistemi kaldırılacak mı?
Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

Her şey Bahçeli'nin sözleriyle başladı! Bakan Yerlikaya'dan darbe heveslilerine hodri meydan

title