Haberler

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları, Almanya'nın Frankfurt kentinde aralarında Yahudilerin de olduğu binlerce kişi tarafından protesto edildi.

Almanya'nın Frankfurt kentinde aralarında Yahudilerin de olduğu binlerce kişi, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etti.

Römer Meydanı'nda Almanya Hessen Eyaleti İslam Cemaati (IRH) ve Hessen Filistin Teşkilatı önderliğinde ve bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle düzenlenen protesto gösterisine yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Türkler, Almanlar ve Yahudiler'in de aralarında bulunduğu göstericiler, "Savaşa hayır, barışa evet", "Filistin'e özgürlük" şeklinde slogan attı. Göstericiler ayrıca, İsrail'in saldırılarını kınayan dövizler ile Türk ve Filistin bayrakları taşıdı.

Burada yapılan konuşmalarda İsrail'in, Gazze'ye okul, hastane, çocuk, kadın gözetmeksizin acımasızca saldırdığı vurgulanarak, saldırıların durması için otoritelerin acilen harekete geçmesi gerektiği kaydedildi.

Ortadoks Yunan Klisesi Papazı Athenagoras Zilliaskopulos ve "Adil Bir Barış İçin Yahudi Sesi Derneği"ni temsilen Abraham Melzer de İsrail'in yaptığı katliamı kınayan bir konuşma yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin onurlu duruşunu tebrik ediyorum"

Konuşmaların ardından AA muhabirine açıklamada bulunan Hessen İslam Cemaati Başkanı Ramazan Kuruyüz, gösteriyi İsrail'in saldırılarını kınamak ve müslümanların korkmadan sesini duyurabildiğini göstermek için düzenlediklerini söyledi.

Almanya'da son zamanlarda Yahudi düşmanlığı tartışmalarına dikkati çeken Kuruyüz, Almanya Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve siyasi partilerin İsrail'in saldırılarını görmezden geldiğini vurguladı.

Almanya'da müslümanların İsrail'in saldırılarıyla ilgili bazı taşkınca hareketlerinin Almanya gündemine kasten taşındığını ifade eden Kuruyüz, şunları söyledi:

"Almanya, Yahudi düşmanlığı gibi aslında gerçekte var olmayan sanal bir tartışmayı yapıyor. Ancak Filistin'de insanlar öldürülüyor. Binlerce Filistinli katlediliyor. İnsanlık dramı yaşanıyor. Ancak bütün dünya buna sessiz. Bir kaç ülkenin dışında. Bu ülkelerin başında da Türkiye Cumhuriyeti var. Bugün Almanya'da yaşadıklarımızı bir kez daha gözden geçirdiğimde Türkiye Cumhuriyeti'nin bu onurlu duruşunu da bir kez daha tebrik ediyorum."

Protesto gösterileri, müslümanlar için yapılan duanın ve IRH Dinler ve Kültürlerarası Sorumlusu Mahmud Ay tarafından okunan Fatiha süresinin ardından sona erdi. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Frankfurt Almanya İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title