Haberler

İsrail, Hamas karşıtı Filistinlileri yardımlardan sorumlu tutuyor

Güncelleme:

ABD medyasına göre İsrail, abluka altındaki Gazze'de Hamas karşıtı Filistinlileri yardımlardan sorumlu tutarak saldırılar sonrası da yönetime dahil etmeyi planlıyor.

ABD medyası, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gizli bir şekilde, Hamas karşıtı Filistinlileri yardımlardan sorumlu tutmaya ve saldırılar sonrası da yönetime dahil etmek için çalıştığını yazdı.

The Wall Street Journal gazetesinin haberine göre İsrail, abluka altındaki Gazze'de Hamas karşıtı Filistinlileri, bölgeye girecek yardımlardan sorumlu tutacak gizli bir plan hazırlıyor.

İsmi paylaşılmayan İsrailli ve Arap ülkelerinin yetkililerine dayandırılan haberde, İsrailli yetkililerinin bu planının, Gazze'deki saldırılar sona erdiğinde bölgede "yönetim otoritesi oluşturabileceği" iddia ediliyor.

Haberde, üst düzey bir İsrailli ordu yetkilisinin, Gazze'ye yardım dağıtımında "Hamas ile bağlantısı olmayan Filistinli liderler ve iş insanlarının görevlendirilmesine yönelik, bölgesel destek için" Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün ile görüşmelerde bulunduğu da öne sürüldü.

Söz konusu yardımın İsrail'in denetiminden sonra kara ve deniz yoluyla gireceği Gazze'nin merkezinde, büyük depolara alınacağı ve Filistinliler tarafından dağıtılacağı belirtiliyor.

Haberde ismi paylaşılmayan yetkililere göre, İsrail'in saldırıları sona erdiğinde ise "yardımdan sorumlu bu kişilerin, zengin Arap hükümetleri tarafından finanse edilen güvenlik güçleri tarafından desteklenerek, yönetim yetkisini üstlenebileceği" iddia edildi.

Buna rağmen söz konusu çabaların "halihazırda engellerle karşılaştığı ve parçalara ayrılabileceği" değerlendirmesinde bulunulan haberde, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bu süreci desteklemediği ve İsrailli bir yetkiliye göre de "Hamas'ın, bu planı imkansız hale getirebileceği" ifade edildi.

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Gazze İsrail Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title