Haberler

İsrail Güçleri Batı Şeria'da 1 Filistinliyi Öldürdü

Güncelleme:

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdüğü, 2'sini yaraladığı belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı verilerine göre, İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırıları sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 413'e yükseldi.

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'da 1 Filistinliyi öldürdüğü, 2'sini yaraladığı belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, İsrail güçleri, El Halil'in güney batısındaki Beyt Avva köyünde 3 Filistinli kardeşe ateş açtı.

Kalbinden yaralanan kardeşlerden biri hayatını kaybederken, karnı ve göğsünden yaralanan bir diğeri ağır, diğeri ise hafif şekilde yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığının verilerine göre, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında hayatını kaybeden Filistinli sayısı 413'e yükseldi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarında artış yaşanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Sağlık Bakanlığı Batı Şeria Filistin İsrail İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title