Haberler

Islak İmza"Da Kumpas Davası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e "kumpas" kurulduğu iddiasıyla, biri tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in, "bilirkişilik görevini kötüye kullanmak" suçu yönünden tahliyesine, dosyası ayrılan "terör örgütü üyeliği"...

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek'e "kumpas" kurulduğu iddiasıyla, biri tutuklu 18 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in, "bilirkişilik görevini kötüye kullanmak" suçu yönünden tahliyesine, dosyası ayrılan "terör örgütü üyeliği" suçu yönünden ise tutukluluğunun devamına karar verildi.

İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesindeki dördüncü duruşmaya, tutuklu sanık Eyüp Kandemir ile eski Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce'nin de aralarında bulunduğu 17 tutuksuz sanık katıldı. Davanın müdahillerinden CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ile müşteki Serdar Öztürk'ün de hazır bulunduğu duruşmada, müdahil eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u ise avukatı İlkay Sezer temsil etti.

Ses ve görüntü kaydı yapılarak gerçekleştirilen duruşmada daha önceki ara karar gereği dinlenilmesine karar verilen gizli tanık "Emin"in beyanı alındı. Gizli tanık, sanık ve taraf avukatlarının sorularını da cevapladı.

Sanık ve sanık avukatları ile müdahil avukatlarının taleplerinin alınmasının ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

Tutuklu sanık Eyüp Kandemir'in, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olmak" suçu yönünden mevcut delil durumu, sanık savunmaları, tanık beyanları, kullandığını kabul ettiği eşine ait telefonlardan ByLock görüşmeleri yaptığına dair delilleri göz önüne alan heyet, sanığın bu suçtan tutukluluk halinin devamına hükmetti.

Sanık Eyüp Kandemir'in, "bilirkişilik görevini kötüye kullanmak" suçu yönünden ise suçun vasıf ve mahiyeti, öngörülen cezaların alt ve üst sınırı ile tutuklu kaldığı süreyi dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Kandemir'in, "FETÖ/PDY üyeliği" suçu yönünden dosyanın ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesini de hükme bağladı.

Müşteki Serdar Öztürk'ün müdahilliğini kabul eden heyet, duruşmayı 26 Nisan 2018'e erteledi.

İddianameden

İddianamede, Ergenekon davasının sanıkları İlker Başbuğ, Dursun Çiçek ve Serdar Öztürk "müşteki" sıfatıyla, Ergenekon davasının bazı sanıkları ile Genelkurmay Başkanlığı da "suç duyurusunda bulunan" olarak yer alıyor.

Ergenekon davası ve bu davanın sanığı müştekilere atfedilen eylemlerin sıralandığı iddianamede, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belge üzerinde, müşteki Dursun Çiçek tarafından atıldığı iddia edilen imzayla ilgili rapor düzenleyen Adli Tıp Kurumu, polis ve jandarma kriminal laboratuvarlarında görevli 18 sanığın eylemleri sıralanıyor.

"İrtica ile Mücadele Eylem Planı" belgesinin Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini müteakip, mevzuata uygun olmayan şekilde ele alındığı ve görev taksimatının yapıldığı, istenilen yönde rapor tanziminin sağlanması için şartları uymayan adli tıp uzmanlarının görevlendirildiği, belgeyle ilgili kararın kuruma geldiği gün oy çokluğuyla çıkarıldığı, muhalif kalan üyelerin kurumdan uzaklaştırıldığı belirtilen iddianamede, Ergenekon soruşturması kapsamında, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgeye ayrı bir önem atfedildiği, belgeyle ilgili imza incelemelerinin de bu soruşturma makamları ve ilgili adli kolluk personeli tarafından yaptırıldığı yer alıyor.

İddianamede tüm sanıkların, "gerçeğe aykırı bilirkişilik veya tercu¨manlık yapmak" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından 8,5 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Dursun Çiçek İstanbul Eyüp Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title