Haberler

İslahiye'deki kalıcı konutlar teslim edildi

Güncelleme:

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan kalıcı deprem konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı. 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Eyüpsultan Belediyesi tarafından 55 gün içinde yapımı tamamlanan 13 konut sahiplerine teslim edildi.

İslahiye'deki kalıcı konut teslimatı son sürat devam ediyor

GAZİANTEP - Gaziantep'in İslahiye ilçesinde Eyüpsultan Belediyesi tarafından yapılan kalıcı deprem konutlarının anahtar teslim töreni yapıldı.

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Eyüpsultan Belediyesi tarafından 55 gün içinde yapımı tamamlanan 13 konut sahiplerine teslim edildi. İslahiye'de gerçekleşen törene Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Eyüp Sultan Belediye Başkanı Deniz Köken ve İl protokolü katıldı.

Fatma Şahin'den, Deniz Köken'e teşekkür

Kalıcı deprem konutlarının anahtar teslim töreninde açılış konuşması yapan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, depremin ardından Eyüpsultan Belediyesi'nin desteğinin her zaman olduğunu vurgulayarak, "Sağına bakıyorsun Eyüpsultan orada, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Neyi varsa vermeye çalışıyor. Bu çok kıymetli bir şey. Bu sebeple Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken'e teşekkür ediyorum. Büyük millet olmanın gereği yapıldı. Herkes buraya koştu. Bütün dünya buraya koştu. Şimdi karşımızda kalıcı konutlarla Eyüpsultan başkanımızın, ilçe başkanımızın şahitliğiyle bugün açılışını yapıyoruz." dedi.

"Biz deprem yaşamadık, küçük kıyamet yaşadık"

Yaşanan deprem felaketinin ardından çalışma detayları hakkında bilgi veren Şahin şu sözlerle devam etti: "İnsan ömründe belli tarihler vardır hiç unutulmaz. 6 şubatta o gün bir tarih oldu hepimiz için. Biz deprem yaşamadık, küçük kıyamet yaşadık. O kadar ağır bir sınava girdik ki. Öncesi, sırası, sonrası diye deprem master planı yapmıştık. Hiçbir master planının uygulaması mümkün değildi. 15 milyon insan, 11 şehir çok büyük bir alan. Herkes kendi canı derdine düştü. Biz sizin emrinizdeyiz. Türkiye yüzyılı dedik. Biz bu dünyayı birlikte cennete dönüştüreceğiz. Türkiye yüzyılı depremden zarar gören, canı yanan, Allah'ına şükredip, liderine inanan ve bunun için gayret gösteren İslahiye'nin Yüzyılı olacak."

"Afetzedelerin yaraları bir bir sarılıyor"

Gaziantep Vali Vekili Muhammet Önder, 6 Şubat depreminde vefat eden vatandaşlara rahmet dileyerek, "Depremin ilk gününden beri Cumhurbaşkanımız, bakanlarımız, Koordinatör valilerimiz, mülki idare amirlerimiz, belediye başkanlarımız ve her birimiz elimizde olan imkanları sonuna kadar kullanarak bölgeye hizmet etmeye çalıştık. Yaraların sarılmasına çalıştık. Bu yara sarma faaliyetlerinden bir tanesi de Eyüpsultan Belediye Başkanımızın hediye etmiş olduğu konutların açılışı için buradayız" diye konuştu.

"Yapılınca güzel şeyler olabiliyor"

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, depremin ardından İslahiye ilçesi için gereken her çalışmaya destek verdiklerini belirterek, "Afetler her zaman her tarihte olmuştur. Bu dönem biraz daha farklı oldu. Bu bölgenin ölçüsü biraz daha büyük oldu. Bu süreçten sonra biz hem aşevi çalışması hem yaşam alanı derken burayı kurduk. Bize uzun vadede kullanılacak evler lazım dediler. Sonucunda bu çalışma ortaya çıktı. Yapılınca güzel şeyler olabiliyor. Yeter ki gayret edelim. 55 günde 50 metrekare bahçesi olmak üzere toplamda 100 metrekare kullanım alanı gibi oldu." diye konuştu.

Konuşmaların ardından depremzedelere yönelik kalıcı konutların anahtar teslim törenine geçildi. Protokol üyeleriyle ve çocuklarla kurdele kesim töreni yapıldı. Programın sonunda konut hak sahipleri ile protokol üyeleri günün anısına fotoğraf çektirdi. Programın ardından protokol üyeleri yapılan konutları incelemede bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eyüpsultan Belediyesi Kahramanmaraş Eyüpsultan Gaziantep İslahiye Deprem Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title