Haberler

Ipard 2'ye 11 Proje Başvurusu Yapıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD 2 programına 11 proje başvurusu yapıldığını söyleyerek, proje kapsamında toplam yatırım tutarının 21 milyon TL olduğunu belirtti.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) İl Koordinatörü Murat Tunç, IPARD 2 programına 11 proje başvurusu yapıldığını söyleyerek, proje kapsamında toplam yatırım tutarının 21 milyon TL olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili olarak TKDK il binasında basın toplantısı düzenleyen Tunç, IPARD 2' nin 2. başvuru çağrı ilanında 11 proje başvurusunun yapıldığını kaydederek, projelerden 9'unun soğuk hava deposu olduğunu söyledi.

Tunç, "IPARD 2'nin 2. çağrısının ilk ayağını tamamladık. İşleme tesisleri ile ilgili olan projelerin kabulünü yaptık, projeleri içeriye aldık inceleme süreci başladı. 11 tane proje aldık, bunların 9 tanesi soğuk hava depoları ile ilgili. Biz bu dönemde önemsediğimiz konu soğuk hava depolarıydı. Biz sayıyı artırmak için proje almak değil de daha çok Malatya'ya yararlı olan, değer katacak projeleri hayata geçirmek istedik. Bunun için soğuk hava depoları önemsediğimiz projelerdi. Bu projelerin amacı, soğuk hava depoları ile yaş kayısının ihracını artırmaktı. Yani kayısının hazırlanmasını ve çeşitlendirmek amacını taşıyordu. Biz göreve geldiğimiz zaman yaş kayısı ile ilgili çalışmamız olmuştu. Burada yaş kayısı ihracatının yüzde 2'nin altında olduğunu tespit ettik. Bizim amacımız yaş kayısı ihracatını yüzde 2'lerin üzerine çıkarmak. Bu soğuk hava depoları ile bunu başaracağımıza inanıyoruz. Eğer yaş kayısı ihracatının yapabilirsek, üreticinin eline sıcak para girişi olacak. hem de kuru kayısılarını elde tutmaları için bir güç olacak. İnşallah bu soğuk hava depolarının faaliyete geçmesiyle bunu başaracağımıza inanıyoruz. Soğuk hava depoları bittikten sonra bu yaş kayısı ihracatında bir daha bakacağız. Ne kadar başarılıyız ne kadar bunu yukarıya çekebildik. Bu bizim için çok önemli. Çünkü kayısıda biz hep fiyatları konuşuyoruz, ama teknik altyapıyı hiçbir zaman konuşmadık. İlk önce teknik altyapıyı tamamlayıp, ondan sonra yola çıkmamız lazım. TKDK İnşallah Malatya'da yaş kayısı ihracatını en az yüzde 5 in üzerine çıkarmak için bir gayret içerisindedir" dedi.

Tunç, 11 projeye toplam 21 milyon TL destek vereceklerini söyleyerek, "Bunun yüzde 50'si bizim desteğimiz. TKDK'nın projeleri 42 il içerisinde. Biz şu anda ilk 5 içerisindeyiz. Mersin de bu tür tesisler daha fazla olduğu için onlar ilk sıraya geldi. TKDK olarak bizim amacımız çok proje alıp da sonradan atıl vaziyette getirecek projelerin taraftarı değilim. Malatya'ya yararlı olacak projeler üretmeye önem veriyoruz. Tıbbi aromatik bitkiler ile ilgili çalışmamız var. Sera ile ilgili çalışmalarımız var. Süt islemesi ile ilgili çalışmalarımız var. Biz bunlar ile ilgili çalışmalar yapıyoruz. Amacımız hepsine birer Malatya markası oluşturmak adına çalışıyoruz" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Malatya Politika Güncel Haberler

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Refah'ta İsrail ile Mısır askerleri arasında çatışma! 1 asker hayatını kaybetti

Bakmadan Geçme

Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacak mı? #9917 Okan Buruk boşandı mı, ayrıldı mı? 28 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 28 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 28 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 28 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 28 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 28 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 28 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 28 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 28 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? #128680 28 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ferdi gidiyor mu? Ferdi Kadıoğlu hangi takıma gidiyor? Ankara'da yağmur saat kaça kadar sürecek? Meteoroloji'den sarı kodlu uyarı!
2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

2028'de Cumhurbaşkanı adayı olacağını açıklayan Sinan Oğan'ı sadece 48 kişi dinledi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title