Haberler

İBB Başkanı İmamoğlu'ndan Süper Kupa önerisi: İkiye bölün

Güncelleme:

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suudi Arabistan'ın Atatürk pankartı ve tişörtlerine izin vermediği için iptal edilen Süper Kupa finaliyle ilgili dikkat çeken bir öneride bulundu. İmamoğlu, "O kupa maçı artık oynanmasın, millet bu hamleyi unutmayacak, burada ortaya konan tavrı unutmamalı. Vallahi, o kupayı ikiye bölün, biri Galatasaray Müzesi biri Fenerbahçe Müzesi'nde olsun." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da iptal edilen Süper Kupa maçıyla ilgili gelişmelere değinerek, "O kupa maçı artık oynanmasın, millet bu hamleyi unutmayacak, burada ortaya konan tavrı unutmamalı. Vallahi, o kupayı ikiye bölün, biri Galatasaray Müzesi biri Fenerbahçe Müzesi'nde olsun." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu, Beşiktaş'ta yenilenen Barbaros Meydanı ve Barbaros Bulvarı'nın açılış törenine katıldı. Törene, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay, CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç de katıldı. İmamoğlu, program öncesinde sosyal medya hesabından "Bayrağını al, Beşiktaş'a gel. İstanbullular, bugün saat 15.00'te Türk Bayrakları, Atatürk resimleri ve spor kulüplerimizin bayraklarıyla Beşiktaş Barbaros Meydanına davet ediyorum." çağrısı yaptı.

İmamoğlu: Süper Kupa maçı oynanmasın, kupayı ikiye bölün

Etkinlik öncesinde, vatandaşlara Türk Bayrağı ve Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının yer aldığı bayraklarla birlikte Galatasaray ve Fenerbahçe bayrakları da dağıtıldı. İmamoğlu, açılış töreninde gerçekleştirdiği konuşmada dün Suudi Arabistan'da yaşananlara vurgu yaptı.

"O MAÇ ORADA YAPILSAYDI ÇOK KÖTÜ OLURDU"

İBB Başkanı İmamoğlu, "Dün yaşadığımız olaylar ve süreç hepimizi üzdü canımızı sıktı. Bu milletin hassasiyetlerine kimsenin dokunamayacağını milletçe bir kez daha gösterdik. Bizim çok hassas olduğumuz konular vardır, milli meselelerimiz vardır, inançlarımızla ilgili hassasiyetlerimiz vardır. Hiçbir yerde hiçbir noktada hassasiyetlerimize pervasızca saygısızca davranışa asla müsaade etmeyiz, gereğini yaparız. Bu anlamda kendine yakışanı yapan her iki camiayı da tebrik ediyorum, o maç orada yapılsaydı çok kötü olurdu, geri dönmekle en doğrusunu yaptılar. Altını çizelim, gidilmesi de yanlıştı. Sizler centilmen insanlarsanız; sevgili dostlar, şöyle söyleyeyim bugün burada bakın birleştik. Bu birleşmenin harcı yine Mustafa Kemal Atatürk oldu. Yine Türk Bayrağımız oldu, yine İstiklal Marşı'mız oldu." dedi.

İmamoğlu: Süper Kupa maçı oynanmasın, kupayı ikiye bölün

"SÜPER KUPA'YI İKİYE BÖLÜN"

Süper Kupa'yla ilgili olarak konuşan İmamoğlu, "O kupa maçı artık oynanmasın, millet bu hamleyi unutmayacak, burada ortaya konan tavrı unutmamalı vallahi o kupayı ikiye bölün biri Galatasaray Müzesi biri Fenerbahçe Müzesi'nde olsun. Bir şölen yapın, o şölenin yeri de Dolmabahçe'de İnönü Stadı olsun. Üç takımın bütün Türkiye'nin takımlarını davet ettiği bir spor şöleni olsun." ifadelerini kullandı.

SUUDİ ARABİSTAN'DAKİ DEV FİNAL İPTAL OLDU

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki Suudi Arabistan'daki Süper Kupa karşılaşması ileri bir tarihe ertelendi. Suudi Arabistan'da Atatürk tişörtlerine ve pankartlarına izin verilmezken, maç günü yaşanan krizin ardından karşılaşma iptal edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Suudi Arabistan Ekrem İmamoğlu Galatasaray Süper Kupa Fenerbahçe Belediye Politika Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500

Yorumlar (23)

Onur Yener:

İstanbul'un bütün sorunlarını çözdü de sıra süper kupaya geldi, kar yağsada göndersek şunu tatile, o da rahat biz de...

229
179
yanıtYanıtla
Sahanda yumurta :

Makarnaya zam gelmiş onur sen onu düşün büyüklerin işine karışma

yanıt150
yanıt172
SeyYah Saruhanli:

ekmek arası makarna onura :)

yanıt48
yanıt88
Ayhan Konca:

Onurrrr bu iş seni aşar onurrr

yanıt37
yanıt79
Ayhan Konca:

Onuurrr bu iş seni aşar onurrrr

yanıt25
yanıt75
Hasan Yandik:

Onur yalakalar dadanmış buralara kafana takma :)

yanıt29
yanıt14
Sessiz ciglik:

Yav bunlarin derdi ne Atatürk nede futbol. Toplum goruyordur umarim

143
29
yanıtYanıtla
nec nec:

Chp yi böldü sıra kupada :))))

114
15
yanıtYanıtla
Osman Demir:

Kafası bozuk, fakir düşünen adam ??

99
24
yanıtYanıtla
Osman Öner:

Atatürk'ün itleri diyenlere de tepki göstermediler

75
8
yanıtYanıtla
Tüm 23 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title