Haberler

İmamoğlu'ndan Almanya'ya Dostluk Ziyareti

BEYLİKDÜZÜ Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı Almanya'nın Essen kentine bir ziyaret gerçekleştirdi.

BEYLİKDÜZÜ Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, çok sayıda Türk vatandaşın yaşadığı Almanya'nın Essen kentine bir ziyaret gerçekleştirdi. Kentin Belediye Başkanı Thomas Kufen ile temasta bulunan İmamoğlu, yakın zamanda Essen-Beylikdüzü arasında kültürel organizasyonların başlamasının mümkün olacağını ve kardeş belediye olma yolunda adımlar atılacağını dile getirdi.

Türk-Alman ilişkilerinin daha da pekişmesi için bir dostluk adımı attıklarını dile getiren Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kültür-sanat, eğitim, ticaret, fuarcılık, kentsel gelişim konularında Kufen'le deneyim, tecrübe ve fikir paylaşımında bulunduk. İlişkilere yerel platformların katkısı üzerine görüş alış verişi yaptık" dedi.

Kardeş belediye olma yolunda planlamalar yaptıklarını belirten İmamoğlu'nun Kufen ile yaptığı görüşmede Almanya Yeşiller Partisi Essen İl Başkanı Gönül Eğlence de hazır bulundu.

ALMAN SİYASETÇİLER BEYLİKDÜZÜ'NDE AĞIRLANACAK

İlerleyen süreçte Essen Belediyesi ile kurumsal işbirliğinin somutlaşması için çalışacaklarını belirten İmamoğlu, "Beylikdüzü Belediyesi ile Essen Belediyesi'nin taraf olduğu ve üst düzey Alman siyasetçilerin katılacağı önemli bir panelin gerçekleştirilmesi için mesai harcayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ekrem İmamoğlu Almanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title