Haberler

Hrant Dink İçin Meşaleli Yürüyüş

Hrant Dink'in Öldürülüşünün 4'üncü Yılında Binlerce Kişi Meşalelerle Taksim'den Galatasaray'a Kadar Yürüdü.

Hrant Dink'in öldürülüşünün 4'üncü yılında binlerce kişi meşalelerle Taksim'den Galatasaray'a kadar yürüdü.Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinin 4. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli sivil toplum kuruluşu üyelerinden oluşan bir grup, Beyoğlu'nda meşaleli yürüyüş yaptı. Ellerindeki dövizler ve meşalelerle Taksim Meydanı'nda toplanan ve İstiklal Caddesi boyunca "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz", "Faşizme inat kardeşimizsin Hrant" şeklinde sloganlar atarak Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen grup, burada Türkçe ve Ermenice basın açıklaması yaptı. Grup adına açıklamanın Ermenicesini Mihran Tovmasyan, Türkçesini ise Ruhan Mavruk okudu.

Açıklamada, "4 yıldır süren adalet talebimize devletten aldığımız yanıt, 'bu sayılmaz, bunu unutalım' oldu. Şu iyi bilinsin ki biz Hrant'ın katledilişini toplumsal bellek yitiminin kurbanı etmeyeceğiz. Bu siyasi cinayetin şahidi nesiller olarak bu olayın gerçek faillerini yargılayacak ve onlardan bunun hesabını mutlaka soracağız" ifadeleri yer aldı. Dört yıllık süreçte yapılması gereken soruşturmaların devlet tarafından engellendiği iddia edilen açıklamada, "Hrant Dink'e yapılan saldırı sadece ona değil Hrant Dink nezdinde bu topraklarda yaşayan tüm halklara yapılmış bir saldırıdır" denildi.Açıklamanın ardından "Emeğe Ezgi" adlı grup çeşitli şarkılar seslendirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Gökçek laf attığına bin pişman oldu: Sen bir soytarısın, kes sesini

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Ağrı'da üstsüz dolaşan kadın akıl hastanesine yatırıldı

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Netanyahu'nun oğlundan skandal harita! Türkiye'yi soykırım yapmakla suçladılar

Bakmadan Geçme

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp 'tasarruf' vurgusu yaptı

Bakan Özhaseki evine haritalama uçağıyla mı gidiyor? Bakanlık iddiayı doğrulayıp "tasarruf" vurgusu yaptı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title