Haberler

Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Konutları Temel Atma Töreni

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Türkiye, sizin organize ettiğiniz etnik ve mezhep tartışmalarına, sokak eylemlerine papuç bırakmayacak kadar büyük bir millettir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, " Türkiye, sizin organize ettiğiniz etnik ve mezhep tartışmalarına, sokak eylemlerine papuç bırakmayacak kadar büyük bir millettir. Ne AK Parti size papuç bırakacak ne de Recep Tayyip Erdoğan" dedi.

Güllüce, Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temel atma töreninde, 1999 yılında belediye başkanlığı döneminde yaşanan depremde yaptığı çalışmaları anlattı.

Üzerinden zaman geçtiğinde depremin unutulduğunu ifade eden Güllüce, depremle ilgili çok şeylerin yapılması gerektiğini bildirdi.

Muhalefetin sadece eleştirdiğini belirten Güllüce, "Deprem için 'bu hükümet ne yaptı' diyen ama ne yapılması gerektiği konusunda hiç bir şey söyleyemeyecek olan bir anlayış var Türkiye'de. Çok şey yaptı hükümet. Köprü onarımlarından restorasyonlarına, kamu binalarının yenilenmesinden güçlendirilmesine,  yolların standardının değiştirilmesine kadar hükümetimiz çok çok fazla şey yaptı" diye konuştu.

Kentsel dönüşümün bir süreç olduğunu ifade eden Güllüce, bugünün ekonomisine uygun, medeniyet tasavvuruna uygun şehirlerin mahallelerin olması gerektiğini anlattı.

Riskli binaların hızla yıkılarak yerine yeni binaların yapılması gerektiğinin altını çizen Güllüce, şunları söyledi:

"Bu binaları yıkmaya kalktığımızda Türkiye'de bir kıyamet koptu. Rantsal dönüşüm. Aynı rahtsal dönüşüm eleştirisinde bulunanlar, 'deprem için ne yapıldı' diye de soruyor. Seçimde de kentsel dönüşüm adını değiştirdi, yenilenme, yenileşme dönüşümü... Bununla ne yapacaksın, neyi kast ediyorsun, yıkıp yapacağız. Yıkıp yapma... Adına kentsel dönüşüm de, yenileşme dönüşümü de, ne dersen de yapacağın iş aynı. Fakat vatandaşa söylediğin aynı şey değil. 55 metrekare evi var vatandaşın, adama diyor ki; iki tane 135 metrekare daire vereceğim, beş kuruş da almayacağım. AK Partililer sizi Arnavutköy'e, Tuzla'ya sürecek. Böyle yalanlar... Bu yalanlarla mı uğraşacağız, iş mi yapacağız. Biz iş yapmayı seçtik."

"Birileri sokağı kullanıyor"

Bakan Güllüce, birilerinin sokağı kullanarak, Türkiye'deki kalkınmayı, gelişmeyi ve istikrarı bozmak için uğraştığını söyledi.

Güllüce şöyle konuştu:

"Birileri sokağı kullanarak, dünyada inşaat sektöründe ikinci olmuş bu ülkenin önüne takoz olmaya uğraşadursun, birileri 'bu ülkede 77 milyon kardeştir' diyen AK Parti'nin önüne etnik yapıları çıkararak, mezhebi yapıları çıkararak, bazı kaşınmasının kendine göre kar getireceğini sandığı yollara teşebbüs ederek, fitne ve yanlışlarla uğraşadursun. Biz bu millete hizmete sonuna kadar devam edeceğiz, didineceğiz. Onlar laf üretsinler, onlar sokakta molotof kokteyli ürettirsinler, onlar polisle çatışma ürettirsinler, onlar insanların kafasında şüpheler oluşturacak yanlışlar ürettirsinler, onlar vatandaşa ve şehitlere hakaret ededursunlar, biz altyapı yapacağız, kentsel dönüşüm yapacağız. Böyle muhteşem mahalleler oluşturacağız, metrolar yapacağız, hızlı trenler yapacağız, dünyanın en büyük havaalanını yapacağız. İstanbul'dan, Bakü'ye gidecek olan ulaşım hatlarını yapacağız. Odessa ve Doğu Avrupa limnlarından, Karadeniz limanlarına olan lojistik tesisleri olan projeleri gerçekleştireceğiz. Gençlerimizin önlerine tablet koymaya, üçüncü Boğaz köprüsünü yapmaya devam edeceğiz. Onlar onlarda uğraşsınlar, biz de bunlarla uğraşalım."

"Geleceğimiz çok güzel olacaktır"

"Bir tane dertleri var; AK Parti'nin olmaması. Recep Tayyip Erdoğan'a da biz ne yapabiliriz, nasıl yıpratabiliriz" diyen Güllüce, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Balkan Savaşı'nda, Bulgar ordusu ilerlerken bazı yanlış adamlar 'Enver Paşa'dansa, Bulgar paşaları daha iyi olur' diyecek kadar yanlışlar içine düşmüşler. Şimdi Türkiye'nin şu kalkınmasının önünde durmak için, gelişmesini durdurmak için, hızlanan gelişme hamlesinin önünde durmak için inanılmaz yanlış, inanılmaz çirkin şeylere teşübbüs eden bir Cumhuriyet Halk Partisi anlayışı var. Soma için paraların toplanmaması, yardımların yapılmaması gibi açıklamalarda bulunacak kadar çirkin, şehitlere dil uzatacak kadar çirkin, Soma'yı siyasal problem haline getirecek kadar çirkin bir yola giriliyor. Bunun Türkiye'ye kazandıracağı bir şey yok, kaybettireceği bir şey de yok. Sadece kendilerine kaybettireceği bir imaj var. Kendilerini, 60-70 senedir milletin kalbinden düşürmüş, iyice aşağılara düşürtüyor."

"Uluslararası organizasyonlara ve onların Türkiye'deki organizasyonlarına" seslendiğini ifade eden Güllüce, şöyle devam etti:

"Türkiye sizin organize ettiğiniz, etnik ve mezhep tartışmalarına, sokak eylemlerine papuç bırakmayacak kadar büyük bir millettir. Ne AK Parti size papuç bırakacak, ne de Recep Tayyip Erdoğan...  Bu millet kendisi üzerinde operasyon yaptırtmaz. Bir şeyleri bahane edip bu memleketin gelişmesini engelleyemeyeceksiniz. Vatandaşımız bu işin farkında. Uyandı, bilinçlendi, gördü. Milletime sesleniyorum. Umutvar olun. Sakın o siyah, zift, katran politikaların etkisinde kalmayın. Umutvar olun. Bu millet çok güzel şeyler yapmakta, hükümet çok güzel şeyler yapmakta. Geleceğimiz çok güzel olacaktır."

Bakan Güllüce, daha sonra TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu  ve diğer yetkililerle birlikte, toplam 72 bin metrekarelik alan üzerinde, 2 bin 358 konut ile 42 işyerini kapsayan projenin temelini attı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

İdris Güllüce Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

title