Haberler

Hatay haber | KKTC'de Ağır Yaralanan Vatandaş Uçağa Alınmayınca Deniz Otobüsüyle Hatay'a Getirildi

Güncelleme:

Hatay gündem haberi: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan ve tedavi için memleketi Hatay’a dönmesi gerektiği halde üzere uçaklara alınmayan vatandaş Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne (HBB) başvurdu. HBB Başkanı Lütfü Savaş'ın talimatı üzerine vatandaş, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile Türkiye’ye getirildi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçirdiği kaza sonucu ağır yaralanan ve tedavi için memleketi Hatay'a dönmesi gerektiği halde üzere uçaklara alınmayan vatandaş Hatay Büyükşehir Belediyesi'ne (HBB) başvurdu. HBB Başkanı Lütfü Savaş'ın talimatı üzerine vatandaş, Hatay Deniz Otobüsü (HADO) ile Türkiye'ye getirildi.

Fevzettin Açıkel, KKTC'de geçirdiği trafik kazası sonucu yaralandı. Sol kolu ve iki bacağı alçıya alınan Açıkel, yurda dönüş için uçak bileti almak istedi ancak durumundan dolayı bu isteğinin uygun olmadığı belirtildi. Hasta ve aile fertlerinin başvurusu üzerine, konu hakkında HBB Başkanı Lütfü Savaş bilgilendirildi. Başkan Lütfü Savaş'ın talimatı üzerine HADO yetkilileri hastanın ülkeye getirilerek tedavi edilmesi için harekete geçti.

YARALI VATANDAŞIN ZARAR GÖRMEMESİ İÇİN REZERVASYONLAR DEĞİŞTİ KOLTUKLAR AYARLANDI

HADO yöneticileri, vatandaşın durumunu göz önüne alarak daha önce satılan biletlerde düzenleme yaptı. Vatandaşın uzanarak rahat bir şekilde seyahat etmesi ve herhangi bir zarar görmemesi için yan yana üç koltuk ayarlandı. HADO ve HBB yetkililerinin çabası sonucu yaralı vatandaş, Girne-Hatay seferi yapan Sinan Paşa gemisine alınarak Arsuz HADO Limanı'na getirildi. HADO yetkilileri, yaralı vatandaşı Arsuz Madenli Limanı'nda sağlık ekipleri ile birlikte karşıladı.

KKTC'den memleketi Hatay'a HADO sayesinde gelen Açıkel, limanda HBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'na ait hasta nakil aracına alınarak, sağlık ekipleri ile birlikte Reyhanlı'daki evine götürüldü.

Durumundan dolayı uçağa alınmadığını ve HADO ile rahat bir şekilde Hatay'a geldiğini söyleyen Açıkel, HBB ve HADO yetkililerine teşekkür etti.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kıbrıs Hatay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title