Haberler

"Hamamoğlanı" Cinayeti Davası Başladı

Güncelleme:

Eskişehir'de kendisine 'hamamoğlanı' diyen yaşlı adamı öldüren şahıs ilk duruşmasında, cinayeti soğukkanlılıkla anlattı.

Eskişehir'de 2 ay önce bir kişinin öldüğü, bir kişinin de yaralandığı olayın sanığı Yıldırım T., oğlu hakkında söylenen sözlerden sonra kendisini kaybederek yaşlı çifti bıçakladığını, kadının imdat çığlıklarıyla kendisine geldiğini söyledi.

Dede Mahallesi Kalabak Sokak'ta 2 ay önce 79 yaşındaki Mehmet Sakızcı'yı öldürüp 77 yaşındaki Sevim Sakızcı'yı yaralayan Yıldırım T.'nin yargılanmasına 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme heyetine yaptığı savunmada oğlu Muharrem T.'nin 4-5 yıl önce tacize uğradığını ve travmayı atlatamadığını iddia eden sanık Yıldırım T., şu ifadeleri kullandı:

"Yaşlı çift sürekli bu konuyu açıyordu. İçki içiyordum ancak 3 ay önce bıraktım. Oğlum bakkaldan sürekli fırça yiyordu. Ben Sevim teyzeye, 'Bir şey söylemeyin' diye çok söyledim. En son oğluma 9,5 lira borcu olduğu için laf söylemişler. 3 gün tam vardiya çalışmıştım ve olay günü borcu ödemeye gittim. Çıkarken Sevim teyze dışarıda oturuyordu, o sırada Şükrü amca da dışarı çıktı. Hatta ben ödeme yaparken Şükrü amca bana, 'Alması kolay, ödemesi zor gelir' dedi. Muharrem'in ormana gittiğini ve oradaki inşaatçılarla birlikte olduğunu söyledi. Ben bu laf üzerine Muharrem'i aradım, açmadı. Daha sonra bana Mehmet Sakızcı, 'Hamam oğlanı mısın? Çocuklara göz yumuyorsun' dedi. Ben çok gergindim. Bıçak üzerimdeydi, çıkardım, vurdum. Kendime Sevim teyzenin imdat sesleriyle geldim. Öncesinde nasıl saldırdığımı hatırlamıyorum. Daha sonra oradan kaçtım. Olayda üzerimde olan kıyafetlerin üzerinde kan vardı. Eve gidince elbiselerimi yıkadım."

Olayda ağır yaralan Sevim Sakızcı ise olay gününü, "Bu şahıs haftada 8 bira alırdı. Çocuğunu bira almaya gönderirdi, o gün kendi geldi. Elinde beyaz eldiven vardı. Yaşlı kadın ve erkekleri mahallede bıçaklıyorlar' dedi. Daha sonra dükkandan çıktı. Bir süre sonra dükkana yeniden geldi. O gün maç vardı. Yüzünü örtmüştü. Yolun karşısından geçerek dükkana girdi. 'Oğluma para verdim, hala eve gelmedi' dedi. Ben de, 'Gelmiştir, kapıya bak' dedim. Daha sonra ben dışarı çıkmak istedim. Cebinde çıkardığı bıçakla eşimi bıçaklamaya başladı. Ben bağırınca beni de sırtımdan bıçakladı. Ben dışarı çıktım. Eşimi öldürmüş, dışarı çıkarmış. Benim içeride bulunan çantamı da yanına almış. Çantamın içinde 2 bilezik, bir yüzük ve 700 TL para vardı" şeklinde anlattı.

Dede Mahallesi Kalabak Sokak'ta 5 katlı bir binanın sahibi olan 79 yaşındaki Mehmet Sakızcı ile 77 yaşındaki eşi Sevim Sakızcı, 14 Şubat tarihinde küçük marketlerinde beraber çalıştıkları sırada bıçaklanmış, Mehmet Sakızcı ölmüş, Sevim Sakızcı ise ağır yaralanmıştı. Olayın şüphelisi ise polis ekipleri tarafından 1 gün sonra yakalanarak adliyeye sevk edilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title