Haberler

Polis Müdahalesi Sırasında HDP'li Vekiller Yaralandı

Güncelleme:

Hakkari'de, Abdullah Öcalan lehinde yapılan yürüyüşe, polis müdahale etti. Müdahale sırasında HDP'li vekiller Abdullah Zeydan ve Selma Irmak yaralandı.

Hakkari'de Codlemerg Öğrenci Derneği'nin (CÖDER), Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için yaptığı yürüyüşe, polis müdahale etti. Müdahale sırasında HDP Hakkari milletvekilleri Abdullah Zeydan'ın eline gaz fişeği kapsülü, Selma Irmak'ın da kulağına plastik mermi çarptı.

YÜRÜYÜŞE 3 HDP'Lİ VEKİL KATILDI

CÖDER tarafından Abdullah Öcalan üzerindeki uygulandığı öne sürülen tecride son verilmesi için yürüyüş düzenlendi. DBP Hakkari il binası önünde toplanan 150 kadar öğrenci grubuna, HDP'li Milletvekilleri: Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Nihat Akdoğan da katıldı.

GRUBUN ÖNÜ POLİS TARAFINDAN KESİLDİ

Cumhuriyet Caddesi'nde yürüyen kalabalığın önü, kent merkezinde bulunan Atatürk Anıtı yanında kesildi. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarla da grubun dağılmaması halinde müdahalede bulunacağı uyarısında bulunuldu.

MİLLETVEKİLLERİ POLİSLE KONUŞTU

HDP Milletvekilleri Irmak, Akdoğan ve Zeydan, bunun üzerine zırhlı araçların yanına giderek yürüyüşlerini demokratik bir şekilde yaptıktan sonra dağılacaklarını söyledi.

HDP'Lİ İKİ VEKİL YARALANDI

Grup dağılmayınca polis müdahalede bulunmaya başladı. Ortalık savaş alanına dönerken, HDP milletvekillerinden Selma Irmak'ın kulağına plastik mermi çarptı, Abdullah Zeydan'ın da eline gaz fişeği kapsülü isabet etti. Milletvekilleri Hakkari Devlet Hastanesi'nde tedavi gördü.

"HEDEF GÖZETİLEREK ATEŞ EDİLDİ"

HDP Milletvekili Selma Irmak, "Biz polislerle konuşurken ateş edildi. Kulağıma plastik mermi çarptı. Çok yakın mesafede hedef gözetilerek ateş edildi. Hem gaz bombalarıyla hem plastik mermilerle bir anda ateş edildi" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Öcalan Abdullah Zeydan Selma Irmak Hakkari Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (101)

hamido:

IRKCI FASIST TC

13
62
yanıtYanıtla
eleri kırılsın:

yapanlar eleri kırılsın türk polisi ancak silah sızlarara gücüyetebilir

11
47
yanıtYanıtla
DEMOCRAT:

o mermi inkazdi . bidaki sever gercek olacak. merak etme.

yanıt1
yanıt0
Adana ne yapsinMobil-IOS:

Bir isid gerilasi girememismi iclerine hepsini parcalara ayirmis olsaydi hic degilse hastaneye gidecegine mezara giderlerdi bunlar kurtlerin yuz karalari.

34
18
yanıtYanıtla
vatandas:

Bu degilmisydi pkk sizi tukurukle bogar diyen. .

38
8
yanıtYanıtla
kayseri:

yorum yapanlar insan degilsiniz ben bir öğretmen olarak ordaydım silvan icin yürüyüş yaptılar ama akp hükümeti bu saygızızlığı yaptı bende sizin gibi düşünüyordum ama gelin görün

3
40
yanıtYanıtla
nazlı:

yalancı ogretmen yazık senın ogrencılerıne senın gıbı bır ogretmenlerı var

yanıt10
yanıt1
srhtttt:

Seni bulup ifadeni alsınlar olayları aydınlatırsın.

yanıt10
yanıt1
maraşlı:

bir grubunuz fistan giyip sokakta dolaşır, bir grubunuz burda sallama karakterlerlerle milleti kandırmaya çalışır. işiniz gücünüz sahtekerlık haınlık. bizde yedik kayserili oldugunu. çok safız ya. . . mal herif. mv lere gelince tükürüyle boğar denen kalleş degilmi o. ne oldu tükürügü mü bitti. . .

yanıt20
yanıt0
Gercek TürkMobil-IOS:

Türkün Gücünü Görün sizi hainler

32
9
yanıtYanıtla
Tüm 101 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title