Haberler

Hakkari'de Kepenkler Açılmadı

Güncelleme:

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Aziza Çetin, Tekser mezarlığında toprağa verildi.

Hakkari'de KEPENKLER AÇILMADI (2)

ÇETİN TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ndeki Kazan Köyü'nde bir bombanın şarapnel parçaları ile ağır yaralandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede ölen Aziza Çetin, Tekser mezarlığında toprağa verildi. Çetin'in cenaze törenine Hakkari Belediye Başkanvekili Selim Engin, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, STK temsilcileri ve 3 bine yakın vatandaş katıldı. Gözyaşları arasında cenazenin toprağa verdilmesinin ardından Kürtçe konuşan BDP Merkez ilçe Başkanı Aksaç, Uludere'de (Robiski) 34 sivili vuran Türk ordusunun, Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde de 2 sivili hedef aldığını iddia etti. Aksaç, "PKK gerilları ile askerler arasında süren çatışmada askerler köye direk olarak nokta atışı yapıp, havan topu attı. Burada bir kadın hayatını kaybetti. Bu ölen kadın hepimizin şehididir. Allah rahmet eylesin" dedi.

EŞİNİN TEPKİSİ

Çatışma sırasında köyde bulunan Aziza Çetin'in eşi Hızır Çetin de o anı şöyle anlattı:

"Çatışma gece başladı. Sabaha kadar sürdü. Sabah saatlerinde köyümüzün hemen arka tarafında bulunan tepede askerler konuşluydu. Onlardan giden koordinatlarla Kavuşak köyünden bizim köye havan topları atıldı. Birinci havan topu patlamadı. İkincisi patladı ve toz duman içinde kaldık. Biz orda bulunanlar büyük bir şok içindeydik. İki kişi yaralandı. Kan içindeydiler. Biri benim eşimdi. Başbakan Erdoğan diyor ki 'ben Krütleri topla bitirecem. Ne kadar top atsa dahi Kürtler bitmez. Askerlerin bu yaptıklarıi Allah kabul etmesin."

KEPENKLER AÇILDI

Cenaze nedeniyle sabah kapalı olan kepenkler ise cenazenin toprağa verilmesinin ardından açılıdı. Çetin'in çocukları ise cenaze sırasında fenalık geçirdi. Çocuklar yakınları tarafından teselli edilmeye çalışıldı. - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kazan Vadisi Uludere Çukurca Hakkari Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title