Haberler

Bursa'da üretilen farklı tür kabakların yaygınlaşması hedefleniyor

Güncelleme:

Bursa'da üretilen 30 çeşit kabak türünün tohumları çiftçilere dağıtılacak.

Bursa'da üretilen 30 çeşit kabak türünün tohumları çiftçilere dağıtılacak. Kestane ve sakız kabağın yanı sıra diğer kabak çeşitlerinin de yaygınlaşması hedefleniyor.

Bursa Nilüfer Belediyesi'nin Kent Bostanları'nda yetiştirilen 30 farklı çeşit kabak türünün tohumları alınarak çiftçilere dağıtılacak. 10 santimetreden 30 kilograma kadar ulaşan farklı türdeki kabakların bu yıl hasatları tamamlandı. Ağırlıklı olarak kestane ve sakız kabaklarının yetiştirildiği bölgede, halloween, mama, yılan ve daha farklı kabaklar yetiştirilmesi planlanıyor. Kent Bostanı'nda yapılan denemelerin olumlu sonuç vermesi neticesinde gelecek yıllar bu tohumların çiftçiler tarafından ekilmesi teşvik edilecek.

Bu sene yaklaşık 30 çeşit kabak elde ettiklerini söyleyen Nilüfer Belediyesi Kent Bostanlığında çalışan Selin Gürsan, "Bu sene bu yörede en çok yetiştirilen kestane kabağından, çorbası yapılan halloween kabağına kadar birçok çeşit elde ettik. Çok verimli bir sene geçirip, güzel bir tohum arşivine sahip olduk. Bunların hepsini tohum kütüphanemize ekleyip önümüzdeki sene tohum dağıtımına ilave edeceğiz" diye konuştu.

"Dekoratif olarak da yetiştirilen kabaklar var"

Genellikle yemeklik olan sakız kabağı ve tatlısı yapılan kestane kabağına ağırlık verildiğini ifade eden Gürsan, "Bunların yanı sıra dekoratif olarak yetiştirdiğimiz kabaklar, içerisinde lif olduğu için yetiştirdiğimiz kabaklar var. Bunların yaygınlaşmaya başladığını görüyoruz ve bu bizi mutlu ediyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

nilüfer belediyesi Cadılar Bayramı Bursa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title