Haberler

'Gürültü Yönetmenliği', Turizmciyi İsyan Ettirdi

Gürültü Yönetmeliği, İzmir'de turizmcileri isyan ettirdi.

Gürültü Yönetmeliği, İzmir'de turizmcileri isyan ettirdi. Sektör temsilcileri tepkilerini, "Turizm ölmüştür başımız sağolsun", "Beach Club'ler bitecek", "Beş kişi uyuyacak diye 10 bin kişinin eğlence hakkı ellerinden alınıyor" sözleriyle dile getirdi.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği (ETİK), tarafından Arkeoloji Müzesi'nde düzenlenen toplantıda, turizmciler bazı maddeleri 27 Nisan 2011 tarihinde revize edilen Gürültü Yönetmeliği'ne ateş püskürdü. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde görevli Çevre Mühendisi Demet Turhan'ın yönetmelikle ilgili sunumunun ardından tepkilerini dile getiren turizmciler, isteklerinin yerine getirilmediğini, yönetmeliğin sektöre darbe vurduğunu belirtti.

Hassas kullanım alanlarına yakın olan eğlence mekanlarına üzeri açık ise 24. 00 ile 07. 00 arasında müzik yasağı getiren, hastane ve huzurevleri gibi çok hassas kullanım alanlarına yakın olan açık eğlence mekanlarına ise 31 Aralık 2011'e kadar üzerlerini kapatmaları için süre veren yönetmeliği, 'Baştan aşağı sakat' olarak adlandıran İzmir Ticaret Odası (İTO) Meclis Üyesi Adnan Kaya, "Turizm ölmüştür başımız sağ olsun. Bu yönetmelik yırtılıp atılmalı. Devlet kendi bindiği dalı kesiyor. Deli Dumrul yasası gibi masa başında çıkarılmış" diye tepki gösterdi.

Turizmci Mustafa Kaya ise yönetmeliğin yangından mal kaçırır gibi çıkarıldığını ileri sürerek, "Bunun arkasında ısrarcı olan zihniyeti anlamıyorum. Bu yönetmeliği hazırlayanlar çıksınlar, "Biz turizmi istemiyoruz' desinler biz de çekip gidelim" diye konuştu.

Turizmcilerin tepkisini haklı bulan ve Çevre ve Orman İl Müdürü Osman Çakmak'la İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz'i toplantıya katılmamaları nedeniyle eleştiren ETİK Başkanı Mehmet İşler, birlik olarak yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması için dava açamadıklarını, ancak üyeleri ile dava açılması konusunu görüşeceklerini söyledi. 30 Haziran 2010'da yürürlüğe giren önceki yönetmeliğe göre bazı maddeleri değiştirilen yeni yönetmelik arasında fark olmadığını belirten İşler, şunları söyledi:

"Bize daha önce 'Abdestsiz namaz kılmayın' deniyordu. Şimdi 'Namazı abdestsiz kılmayın' deniyor. Değişen bir şey yok. Bu yönetmeliğe göre Swiss Otel'in bahçesinde düğün yapabilecek miyiz? Hayır. Çeşme'de beach kulüpler bitecek. Bu yönetmeliğin halka karşı uygulanması mümkün değil. Yönetmelikle yatırımları baltalamak doğru değil. Biz geleceğimizi bu sektöre yatırmışken dayatmacı mantıkla yapılan bu işe karşıyız. Bu konu büyüyecek. "

Turizmci Özlem Gülcen de tepkisini, "Beş kişi uyuyacak diye 5-10 bin kişinin eğlence hakkı elinden alınmak isteniyor" sözleriyle dile getirdi.

Toplantıya İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) adına katılan Başkan Mustafa Ak, yönetmeliğin binlerce esnafı da mağdur edeceğini ve uygulanabilirliğinin olmadığını söyledi. Ak, "İnciraltı'nda açık düğün mekanları var. Bunlar şimdi ne yapacak? Bir sünnette davul çaldıramaz duruma geliyorsunuz. Günah değil mi bu insanlara? Bu yönetmelik masa başında yapılmış" diye konuştu.

Çeşme Ilıca Otel Genel Müdürü Yakup Demir de kendilerine polisten tebligat geldiğini, tebligatta, "Cumartesi düğün yapamazsınız? İzin alın" denildiğini söyledi. İzin için Çeşme Belediyesi'ne dilekçe verdiklerini ancak Çeşme Belediyesi'nin de bu konuda İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'nün yetkili olduğunu söylediğini belirten Demir, "Şimdi bu düğünler ne olacak" diye tepkisini gösterdi.

KUTU

Yönetmelik neler getiriyor?

ÇEVRE Mühendisi Demet Turhan, Gürültü Yönetmeliği'nin 4 Haziran 2010'da yürürlüğe girdiğini, 27 Nisan 2011'de de bazı maddelerinin değiştirildiğini söyledi. Yeniden yürürlüğe giren yönetmelikte çok hassas kullanım alanları olarak tanımlanan hastane, çocuk ve yaşlı bakım merkezleri gibi yerler arasından konut ifadesinin çıkarıldığını söyledi. Yönetmeliğin hassas kullanım alanlarında bulunan eğlence mekanlarına üzeri açık ise 24. 00 ile 07. 00 saatleri arasında müzik yasağı getirdiğini belirten Turhan, kapalı eğlence mekanları girişine "Dikkat: içerideki ses seviyesi insan sağlığına zararlıdır" şeklinde yazı asılmasının zorunlu hale getirildiğini söyledi. Hastane, çocuk ve yaşlı bakım merkezleri gibi çok hassas kullanım alanları yakınında bulunan eğlence mekanlarının 31 Haziran 2011 tarihine kadar belirleneceğini belirten Turhan, bu yerlerin açık ve yarı açık konumda olanlarının, 31 Aralık 2011'e kadar kapalı hale getirilmesinin zorunlu hale geldiğini ifade etti.

DENETİM SORUNU VAR

Yönetmelikle ilgili eğlence mekanlarını denetleme yetkisi alan belediyelerin az sayıda olduğunu belirten Turhan, bu yetkiyi her belediyenin almasını istediklerini söyledi. Şu ana kadar da İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova, Konak, Aliağa ve Karşıyaka belediyelerinin yetki belgesi aldıklarını, Seferihisar ve Torbalı belediyelerinin ise müracaatta bulunduğunu belirten Turhan, bu konuda belediyelere çağrı yaptı. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezasına çarptırılan Selahattin Demirtaş: Bu davanın siyasi bir dava olduğu bir kez daha ispatlandı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Bakmadan Geçme

Bulgaristan bayan voleybol milli takım kadrosu ve İnstagram hesapları ne 2024? #129342 Dallas Mavericks OKC Thunder NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Panathinaikos Aris maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Panathinaikos Aris maçı şifresiz mi? Torino Milan maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Torino Milan maçı şifresiz mi? Kayserispor Konyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Kayserispor Konyaspor maçı şifresiz mi? Başakşehir Trabzonspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Başakşehir Trabzonspor maçı şifresiz mi? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Gaziantep FK Fatih Karagümrük maçı şifresiz mi? Samsunspor Alanyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor Alanyaspor maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Kasımpaşa maçı şifresiz mi? Ankaragücü Pendikspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ankaragücü Pendikspor maçı şifresiz mi? Beşiktaş Hatayspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Beşiktaş Hatayspor maçı şifresiz mi? Bayer Leverkusen Augsburg maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Bayer Leverkusen Augsburg maçı şifresiz mi? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Hoffenheim vs Bayern Münih maçı şifresiz mi? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? B.Dortmund Darmstadt 98 maçı şifresiz mi? Werder Bremen Bochum maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Werder Bremen Bochum maçı şifresiz mi?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title