Haberler

Gürcistan Cumhurbaşkanı Margvelaşvili'nin İlk Ziyareti Türkiye'ye

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili yurtdışına ikili düzeydeki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapacak.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili yurtdışına ikili düzeydeki ilk resmi ziyaretini Türkiye'ye yapacak. Marvelaşvili 20-21 Ocak 2014 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuğu olarak Türkiye'ye gelecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu, Türkiye ile Gürcistan arasında son yedi yıl içinde çeşitli vesilelerle Devlet Başkanı düzeyinde karşılıklı olarak gerçekleştirilen sekizinci resmi ziyaret olacak.

Gürcistan'da 27 Ekim 2013 tarihinde yapılan seçimler sonucu Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Margvelaşvili'nin ikili düzeydeki bu ilk yurtdışı resmi ziyaretinde, Türkiye-Gürcistan ilişkileri tüm boyutlarıyla ele alınacağı, iki ülkenin ortak gündeminde yeralan bölgesel ve küresel gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı açıklamasında "Margvelaşvili'nin ziyareti, iki ülke vatandaşlarının birbirlerinin ülkelerine kimlik kartıyla seyahat etmesi ve Batum Havaalanının ortaklaşa kullanılması gibi çok ileri adımların atıldığı dost ve komşu Gürcistan'la işbirliğimizin her alanda pekiştirilmesine vesile olacaktır" denildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Abdullah Gül Gürcistan Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title