Haberler

Gündem Özeti / 8 Ocak 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kara Harp Okulunu ziyaret edecek, CHP Milletvekili Deniz Baykal'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/11.00/16.30)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Bahreyn ziyaretini tamamlayarak Türkiye'ye dönecek.

(Ankara)

3- Başbakan Erdoğan Japonya'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKSAT 4A uydusunun yapıldığı merkezi ziyaret edecek, uydu teslim törenine katılacak.

Erdoğan, Japonya İmparatoru Akihito tarafından kabul edilecek.

(Tokyo)

4- CHP MYK, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/14.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 3. Grup Eğitim Kampüsleri Ön Seçimli Mimari Proje Yarışması'nın MEB Şura Salonu'ndaki ödül törenine katılacak.

(Ankara/10.30)

2- TBMM'den

Genel Kurul'da, bazı uluslararası anlaşmaları uygun bulan tasarılar görüşülecek.

(14.00)

Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında KHK ile bazı kanunlarda değişiklik yapan tasarı görüşülecek.

(11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, Müslüman Kardeşler Teşkilatının (İhvan) "terör örgütü" ilan edilmesine ilişkin gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin "göstericileri öldürmek" suçlamasıyla yargılandığı davanın ikinci duruşması görülecek.

(Kahire/İskenderiye)

3- Güney Sudan'da hükümet güçleri ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar liderliğindeki muhalif gruplar arasındaki çatışmalar ve krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler takip ediliyor.

(Cuba/Addis Ababa)

4- Ürdün'e resmi ziyarette bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Kral Abdullah ile görüşecek.

(Amman)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, 2013 Kasım ayı sanayi üretim endeksi verilerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/10.30)

2- Ankara Barosunun düzenlediği Uluslararası Hukuk Kurultayı, TBB Özdemir Özok Kongre Merkezinde başlayacak.

(Ankara/09.30)

SPOR

1- Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, Spor Toto Süper Lig'de görev yapan teknik direktörlerle Antalya Titanic Deluxe Hotel Belekte bir araya gelecek.

(Antalya/10.30)

2- A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2015 Dünya Şampiyonası Avrupa Elemeleri 1. Grup  5. maçında Finlandiya ile Türkiye Hentbol Federasyonu (THF) Spor Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/18.00)

3- Basketbol ULEB Avrupa Avrupa Kupası'nda Ratiopharm-Pınar Karşıyaka, Dinamo Banco di Sardegna-Aykon TED Ankara Kolejliler, Banvit-Budivelnik ve Lietuvos Rytas-Beşiktaş İntegral Forex maçları yapılacak.

(Ulm/20.30/Sassari/21.30/Bandırma/19.15/Vilnius/19.00)

4- Basketbolda Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası Sekizli Final'de Kayseri KASKİ-Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Tarsus Belediyesi-Fenerbahçe maçları Ankara Spor Salonu'nda oynanacak.

(Ankara/17.30/20.00)

5- Galatasaray Sutopu Takımı, LEN Şampiyonlar Ligi B Grubu 4. maçında Sırbistan'ın Partizan Raiffeisen takımıyla Kalamış Engin Bora Sutopu Havuzu'nda karşılaşacak.

(İstanbul/20.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Deniz Baykal Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title