Haberler

Gündem Özeti / 30 Nisan 2014

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Milli Güvenlik Kurulu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplanacak.

(Ankara/14.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör'ü kabul edecek, Parlamento Muhabirleri Derneğinin 50. kuruluş yıl dönümü törenine katılacak.

(TBMM/11.00/13.00)

3- CHP Merkez Yürütme Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak.

(Ankara/13.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, 6. Karayip Devletleri Birliği Devlet ve Hükümet  Başkanları Zirvesi'nin ardından, beraberindeki heyetle resmi temaslarda bulunmak üzere Küba'ya hareket edecek.

(Meksika)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, erken ve zorla evliliklerle mücadele ile çocuklara yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin, Bakanlık'ta basın toplantısı yapacak.

(Ankara/11.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Matematik Fuarı'nın açılışı ile Ankara Sanayi Odasının meclis toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00/11.00)

4- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Stratejik Düşünce Enstitüsü tarafından hazırlanan "Çalışma Hayatında 10 Yıl (2003-2013)" başlıklı raporun açıklanacağı programa katılacak.

(Ankara/10.30)

5- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun ev sahipliğinde emekli büyükelçilere resepsiyon verilecek.

(Ankara/19.30)

6- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Orta Anadolu İhracatçılar Birliğinde, başarılı ihracatçılara ödüllerinin verileceği törene katılacak.

(Ankara/10.00)

7- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Oxygen Tour" binasında Lyon Büyükşehir Belediyesi yetkililerince yapılacak sunumu izleyecek, şehrin önde gelen isimlerinden oluşan resmi heyetle öğle yemeğinde bir araya gelecek.

(Lyon)

8- TBMM'den

Genel Kurul'da Toprak Koruma ve Arazi Kullanım Yasa Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(14.00)

İnsan Hakları Komisyonu, engellilerle ilgili ek ihtiyari protokolü uygun bulan tasarı ile Ege kıyılarındaki yasa dışı göçlere dair raporu ele alacak.

(11.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

2- Mısır'da, darbe karşıtları hakkındaki idam kararları, cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi gelişmeler, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar ile darbe karşıtı gösteriler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Irak halkı, parlamento seçimleri için sandık başına gidecek.

(Bağdat)

4- Lübnan Meclisi'nde, cumhurbaşkanlığı seçiminin 2. tur oylaması yapılacak.

(Beyrut)

5- Ukrayna'daki gelişmeler takip ediliyor.

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mart ayı dış ticaret verileri ile 2013 yılı ölüm istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

2- Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Renaissance Polat Otelde, Enflasyon Raporu 2014 Yılı 2. Bilgilendirme Toplantısı'nda sunum yapacak, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesinin Halkalı Kampüsü'nde, "İktisat Üzerine Söyleşi Paneli'de konuşma yapacak.

(İstanbul/10.00/16.00)

3- Türkiye Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aydın, İstanbul Sanayi Odasının nisan ayı meclis toplantısına katılacak.

(İstanbul/15.00)

GÜNCEL

1- DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin oluşturduğu 1 Mayıs 2014 Komitesi, Taksim'deki kutlamalarla ilgili DİSK genel merkezinde basın toplantısı yapacak.

(İstanbul/11.00)

SPOR

1- 50. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 132 kilometrelik dördüncü etabı, Fethiye-Marmaris arasında gerçekleştirilecek.

(Muğla/13.00)

2- Spor Toto Süper Lig şampiyonluk kupası basına tanıtılacak.

(Ankara/10.00)

3- UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında, İngiltere'nin Chelsea ve İspanya'nın Atletico Madrid takımları, Stamford Bridge Stadı'nda karşılaşacak.

(Londra/21.45)

4- Acıbadem Bayanlar Voleybol Ligi'nde, Fenerbahçe ile VakıfBank arasındaki play-off final serisinin üçüncü maçı, Burhan Felek Voleybol Salonu'nda oynanacak.

(İstanbul/18.00)

5- Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde, Fenerbahçe ile Galatasaray Odeabank arasındaki play-off final serisinin üçüncü maçı, Ülker Sports Arena Metro Enerji Salonu'nda yapılacak.

(İstanbul/20.00)

6- Beko Basketbol Ligi'nin 29. haftasına 5 maçla devam edilecek.

7- Hentbol Erkekler Süper Ligi'nde, Nilüfer belediyesi ile Beşiktaş arasındaki play-off yarı final serisinin ilk maçı, Bursa'da oynanacak.

(Bursa/14.00)

8- Hentbol Erkekler 1. Lig'de, final grubu maçları sona erecek.

(Kastamonu)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Avrupa Birliği İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title