Haberler

Gündem / 16 Kasım 2016

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 19201- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareket edecek.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a hareket edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2 - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 113. Genişletilmiş İl Başkanları ile MYK toplantılarına katılacak.

(Ankara/10.00/18.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Orhangazi ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya gelecek, Uludağ Üniversitesi Orhangazi Kampüsü yeni yerleşkesi açılış töreni ile TÜGVA'nın İznik'teki programına iştirak edecek.

(Bursa/12.00/14.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Fas'ta ikili görüşmelerde bulunacak, Dünya İklim Zirvesi (COP22) Genel Kurulunda konuşacak.

(Marakeş) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'da Avrupa Birliğinden Sorumlu Bakan Michael Roth ile Göç, Uyum ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz ile görüşecek.

Kılıç, "Eisenhower Fellowship" ve "Global Shapers Community Berlin" tarafından düzenlenecek akşam yemeğine katılacak.

(Berlin) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, 4. Türk Dili Konuşan Ülkeler Milli Kütüphane Başkanları Konferansı'na katılacak.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- TBMM'den

Genel Kurulda, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı üzerinde görüşmelere devam edilecek.

(14.00) (Fotoğraflı)

Plan ve Bütçe Komisyonunda, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının 2017 yılı bütçeleri görüşülecek.

(10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, Gazeteci-Yazar Hande Fırat ile YÖK Üyesi Abdullah Çavuşoğlu'nu dinleyecek.

(12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KİT Komisyonunda, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Vakıf İnşaat Restorasyon ve Ticaret Anonim Şirketinin 2013-2014 yılı hesapları ile Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketinin 1 Ocak 2013-18 Kasım 2013 yılı hesapları görüşülecek.

(11.00)

6 - CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, genel merkezde basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Sanayi Odası Meclis toplantısına katılacak, çeşitli ziyaretlerde bulunacak.

(Kocaeli/11.00/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından gerçekleştirilen İhracat Zirvesi 2016'ya katılacak.

(İstanbul/10.00/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- TÜİK, bu yılın üçüncü çeyreğine ilişkin kırmızı et üretim istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye iç savaşına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Katar'da Evkaf ve İslam İşleri Bakanlığında temaslarda bulunacak, İslam Sanatları Müzesi'ni ziyaret edecek ve alimlerle bir araya gelecek.

(Katar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- Basketbol THY Avrupa Ligi'nin 7. haftasında Darüşşafaka Doğuş-CSKA Moskova ve Zalgiris Kaunas-Galatasaray Odeabank maçları oynanacak.

(İstanbul/20.15/Kaunas/21.00) (Fotoğraflı)

2- Basketbol FIBA Şampiyonlar Ligi'nde Pınar Karşıyaka-Le Mans, Muratbey Uşak-EWE Baskets karşılaşmaları yapılacak.

(İzmir/Uşak/20.00) (Fotoğraflı)

3- Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası'nda Demir İnşaat Büyükçekmece-Enisey ve Cluj Napoca-Gaziantep Basketbol maçları oynanacak.

(İstanbul/19.00/Cluj/21.30) (Fotoğraflı)

4- Voleybol Erkekler CEV Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Arkas Spor, deplasmanda Sırbistan'ın Kızılyıldız takımıyla karşılaşacak.

(Belgrad/20.00)

5- Erkekler Hentbol Süper Lig'de 7. hafta erteleme maçında MYK Hentbol ile Beşiktaş Mogaz karşı karşıya gelecek.

(Ankara/15.00) (Fotoğraflı)

ÖZEL HABER

1- Çavuşoğlu'dan Avrupa'ya terör eleştirisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu:

"Avrupa ülkelerinin büyük kısmı, terörle küresel mücadelede beklediğimiz ilkeli tutumu sergilemiyor; Avrupa kurumları da terörle mücadelemize beklediğimiz düzeyde katkı vermiyor"

"Terör örgütü PKK'nın Avrupa'da DEAŞ endişesini manipüle etme ve Suriye'deki kolu PYD/YPG'ye meşruiyet kazandırmaya yönelik faaliyetlerine karşı gerekli girişimler her seviyede sürdürülmekte ve somut sonuçlar da elde edilmektedir"

(Alp Özden/TBMM)

2- Trump, avronun ateşini söndürdü

Avro/dolar paritesi, Trump zaferinin ardından 1,0709'a kadar gerileyerek son 11 ayın en düşük seviyesini gördü

Commerzbank Döviz Stratejisti Thu Lan Nguyen:

"Piyasalar, Trump'ın gündemindeki konuları gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği konusunda izlemede olacak. Bu durumda avro/dolar paritesi 1,05 seviyelerine kadar gerileyebilir"

Rabobank Döviz Başstratejisti Jane Foley:

"12 aylık dönemde parite 1,14 seviyesine yükselebilir"

(Burhan Sansarlıoğlu/İstanbul)

3- Hakem hatalarına sanal çözüm

Çaldıkları ve çalmadıkları düdüklerle eleştirilerden kurtulamayan hakemlerin eğitiminde kullanılmak üzere futbol simülasyonu geliştirildi

Sanal gerçeklik teknolojisiyle çıkış tünelinden başlayarak hakemlere stadyum atmosferinin yaşatılması amaçlanan simülasyonla, çeşitli pozisyonlar üzerinden hakemlerin karar verme yeteneklerinin geliştirilmesi ve olası hataların en aza indirilmesi hedefleniyor

(Göksel Yıldırım/Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Recep Tayyip Erdoğan Pakistan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title