Haberler

Güler: "Avrupa'nın En Ucuz Elektrik ve Doğal Gazını Kullanıyoruz"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, "Sanayi ve Konutlarda Avrupa'nın En Ucuz Elektrik ve Doğal Gazını Kullanıyoruz" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, ''Sanayi ve konutlarda Avrupa'nın en ucuz elektrik ve doğal gazını kullanıyoruz'' dedi.

''Enerji politikaları ve Önümüzdeki Yeni Gelişmeler'' konulu toplantıda konuşan Güler, dünyada enerji sektöründe petrol ve doğal gaz ağırlıklı gelişmeler yaşandığını kaydetti.

Bakan Güler, şunları kaydetti:

''Petrol, geçmiş yüzyılın kralıydı, yeni kral petrolle beraber doğal gazdır. Bakü-Ceyhan-Tiflis gibi çok önemli dünya projesini hükümetimiz bitirdi. Hazar Bölgesi'nin petrolünü Azerbaycan'dan aldık, boru hatlarıyla dağları tepeleri aşarak Türkiye'ye geldi. 300 ırmağın yeri değiştirildi, 60. tankeri de Ceyhan'dan yükledik. Kerkük, Yumurtalık da buraya geliyor. Samsun-Ceyhan boru hattını da nasip olursa yapacağız. O zaman, hem Irak ve Hazar petrolü hem de Orta Asya petrolü buraya gelmiş olacak. Dünyada böyle 3 ayrı petrol kaynağını bir araya gelerek harmanlandığı ikinci bir saha yoktur. Bu, Türkiye'ye önemli avantaj sağlıyor ve aynı zamanda çeşmenin başında oluyorsunuz.''

Elektriğe 4 yıldır zam yapmadıkları gibi indirim gerçekleştirdiklerini vurgulayan Güler, şöyle dedi:

''Geçmişte her hafta ve her ay otomatik zamlar vardı. Avrupa'nın en ucuz elektrik ve doğal gazını kullanıyoruz. Yeni stratejik hedeflerimiz var. Ya kaynak ya da geçiş coğrafyası olacaksınız ya da petrol ve doğal gazınız olacak. Bulunduğunuz yeri iyi değerlendireceksiniz. Şimdi, enerji terminali yaparak bu işin ticaretini yapacağız. Kuracağımız rafineri, terminal ve petro kimya tesisleriyle ticaret yapacağız. İthalatçı pozisyonundan ihracatçı konumuna geleceğiz.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title