Haberler

Gto Başkanı Hıdıroğlu, Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye Paneline Konuk Oldu

Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye” panelinde konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, KOBİ’lerin farklı şekillerde desteklenmesi ve ileri teknoloji üretilmesi gerektiğini söyledi.

Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye" panelinde konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, KOBİ'lerin farklı şekillerde desteklenmesi ve ileri teknoloji üretilmesi gerektiğini söyledi.

Finansal Kiralama, Ticaret Finansmanı (Faktoring) ve Finansman şirketlerinden oluşan bankacılık dışı finans sektörünü tek çatı altında toplayan Finansal Kurumlar Birliği (FKB), "Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye" sloganı ile başlattığı toplantılarda Gaziantepli KOBİ'lerle bir araya geldi. Toplantının ana hattını ticaret finansmanı ve KOBİ'lerin finansmana erişim modelleri oluştururken, Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin geleceği de masaya yatırıldı. KOBİ'lerin üretim, pazarlama, ihracat sorunlarının konuşulduğu panelin ana hattını ticaret finansmanı ve KOBİ'lerin finansmana erişim modelleri oluştururken, Gaziantep ve Türkiye ekonomisinin geleceği de masaya yatırıldı. A Haber Ekonomi Müdürü Özlem Doğaner'in moderatörlüğünde yapılan ve A Haber kanalından canlı olarak yayınlanan "Ticaret Finansmanı ile Güçlü Bir Ekonomiye" paneline Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Türk Eximbank Genel Müdür Yardımcısı Enis Gültekin, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili M. Çağatay Baydar konuşmacı olarak katıldı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelde konuşan Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, ülke ekonomisinin dinamosu ve itici gücü KOBİ'lerin kalkınma içerisinde önemli ve rolünün her geçen gün arttığını, KOBİ'lerin rekabet güçlerinin ve ihracat kapasitelerinin artırılması yanında dış pazarlara erişimlerinin sağlanması gerektiğini söyledi. KOBİ'lerin küçük firmalar olarak gözükmesine karşın, hacimlerinin büyük olduğunu vurgulayan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, "Ülkemizdeki işletmelerin yüzde 99,8'i KOBİ olarak gözüküyor. İstihdamın yüzde 77,8'ini, Yatırımların yüzde 35,7'sini üretimin yaklaşık 55'ini ve bunlardan elde edilen katma değerin yüzde 55'ini KOBİ'ler oluşturuyor. Bu açıdan bakıldığında KOBİ'ler mutlaka desteklenmelidir" dedi. KOBİ'lere yatırım, üretim ve pazarlamada teknik desteğin yanı sıra düşük maliyetli ve uzun vadeli finansmanla desteklenmesi gerektiğini dile getiren GTO Başkanı Hıdıroğlu, "KOBİ'lerin yanı sıra milli ve yerli teknolojiyi üretmeliyiz. Ülke olarak ürettiğimiz ürünlerin hammaddesini ve ara mamullerini üretmeliyiz. KOBİ'lere yönelik yeni politikalarımız olmalı ve farklı şekillerde desteklenmeli. Ülkemizin gelişimi KOBİ'lerden ve ileri teknolojiden geçiyor. Onun için ileri teknoloji üretmeliyiz. Gaziantep kadim ticaret kültürüne sahip olan bir kent. Yine ülkemizde 2023 yılı için konulan hedeflere en yakın şehir Gaziantep. Ülke olarak ileri teknoloji üretmeliyiz. KOBİ'lere verilecek destekle daha iyi ekonomiye ulaşabilir ve kalkınabiliriz" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Ticaret Odası Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title