Haberler

Grip aşısı vurulmak isteyenler aylar öncesinden sıraya girdi

Güncelleme:

Grip aşısı vurulmak isteyenler aylar öncesinden sıraya girdi Eczacılar grip aşısı vurulmak isteyenleri aylar öncesinden listeye almaya başladı Bursa'da bu yıl grip aşısına büyük talep var. Ekim ayında gelecek aşılar için vatandaşlar aylar öncesinden sıraya girdi.

Grip aşısı vurulmak isteyenler aylar öncesinden sıraya girdi
Eczacılar grip aşısı vurulmak isteyenleri aylar öncesinden listeye almaya başladı
BURSA - Bursa'da bu yıl grip aşısına büyük talep var. Ekim ayında gelecek aşılar için vatandaşlar aylar öncesinden sıraya girdi.
Dünyayı etkisi altına alan korona virüs bu yıl grip aşısına talebin artmasına sebep oldu. Bu yıl gripten korkan veya korona virüse iyi geleceğini düşünen vatandaşlar, grip ve zatürre aşısı olmak için eczanelerde adlarını şimdiden listeye yazdırdı. Eczacılar, aşırı talep üzerine dükkanlarının camlarına, "Grip aşısı bize gelmemiştir. Ekim ve kasım aylarında dağıtımı olacaktır" yazısı astı.
Yoğun taleple karşılaşan eczacılar, aşı vurulmak isteyenleri sıraya aldı. Eczacılarda yüzlerce kişilik listeler oluşurken, vatandaşlar grip aşısının bir an önce gelmesini bekliyor.
Bursa'da eczacılık yapan Oryal Kahraman, "Korona virüs salgını dolayısıyla aşılara müthiş rağbet oldu. Zamanında aşı yaptırayım mı yaptırmayayım mı diye tereddüt eden kişiler, artık aşı olmak için koşuşturuyor. Şimdiye kadar grip aşılarının Türkiye'ye ithal edilip dağıtılması lazımdı. Bütün virüsler akciğer hedeflidir. Grip aşısı akciğere ve solunum yollarına yönelik bir bağışıklık sistemi oluşturuyor. O bağışıklık sitemiyle dolaylı olarak korona virüse direnç sağlanıyor. Zatürre aşısını risk taşıyan gruplar, KOAH hastaları ve üst solunum yolu hastalıkları olanların yaptırmasında büyük fayda var. Aşıya büyük talep var, elimizde aşı olmadığı için gelen vatandaşları liste yaparak sıraya alıyoruz. İnşallah yeteri kadar aşı verilir, biz de isteyen herkese veririz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Grip Aşısı Haberler

Bakmadan Geçme

Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 1 Mayıs kuyumcular açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs eczaneler açık mı, kapalı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title