Haberler

Görme Engelli Vatandaş Dam Enkazında Yaşıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görme engelli 80 yaşındaki Hüseyin Omak, yıkılan damın enkazında yatıp kalkıyor.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde görme engelli 80 yaşındaki Hüseyin Omak, yıkılan damın enkazında yatıp kalkıyor.

Cennettepesi eteklerinde Hazine'ye ait arazide 82 besiciye ait ağıllar yıkılırken, geride bir dram kaldı. Bölgede yarım asra yakın hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve kendi tabiriyle 'anadan doğma bekar' olan görme engelli Hüseyin Omak, yıkılan damının enkazında yaşıyor. 80 yaşındaki Omak, ömrünün 48 yılını verdiği ve 6 koyununun yanı sıra kendisinin de barındığı ağılı yıkılmasına rağmen bölgeyi terk etmiyor.

Ayvalık Hayvancılık Üretimi ve Islah Etme Derneği Başkanı Cemal Erhanoğlu, görme engelli Omak'ın Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Yaşlılar Barınma Evi'ne yerleştirilmesi için teşebbüste bulundu. Belediye Omak'ı kabul etti, ancak yaşlı adam bölgeden ayrılmak istemedi. Dernek Başkanı Cemal Erhanoğlu, "Hüseyin amcanın varlığından Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen'i haberdar ettik. Başkanımız, Yaşlılar Bakımevi'ne Hüseyin amcanın alınması için talimat verdi. Ancak kendisi yıllarca yaşadığı damından çıkmak istemiyor. Hatta burada ölmek istiyor. Konuyu Kaymakamımız Nihat Nalbant'a da bildirdik. Kaymakamımız, Hüseyin amca için Ayvalık Belediyesi tarafından tahsis edilen yeni arazide bir kulübe yapılması için gerekli malzemeleri temin edebileceğini söyledi. Şimdi Hüseyin amcayı ikna edip, hiç olmazsa yıkılan damına çok yakın mesafedeki yeni arazide yaşamasını sağlayacağız" diye konuştu.

Ayvalık'ta Hazine'ye ait arazide yapılan yıkımların ardından harekete geçen Ayvalık Belediyesi, 30 dönümlük yeni bir arazide hayvancılara 300'er metrekarelik yerler tahsis edecek. Mağdur hayvancılar ise, yeni dam ve ağıllarına kavuşmayı sabırsızlıkla bekliyor. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Ayvalık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title