Haberler

Gölbaşı'nda "Eko Turizm" Sempozyumu

Güncelleme:

Sempozyumda gündem atıkların toplanmasında bilinçlendirme oldu.

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle "Gölbaşı Eko Turizm ve Turizmin Geri Dönüşümü Uygulama Projesi" sempozyumunda gündem atıkların toplanmasında bilinçlendirme oldu

Ankara Kalkınma Ajansı desteğiyle "Gölbaşı Eko Turizm ve Turizmin Geri Dönüşümü Uygulama Projesi" sempozyumunda gündem atıkların toplanmasında bilinçlendirme oldu.

Devlet Planlama Teşkilatı, Ankara Kalkınma Ajansı, Geri Dönüşümcüler Federasyonu, Polietder Derneği, Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı ve Gölbaşı Belediyesi'nin ortaklaşa düzenledikleri "Gölbaşı Turizm Potansiyelinin Harekete Geçirilmesi, Eko Turizmin Geri Dönüşümü Projesi Konulu sempozyum, Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam merkezi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyumda POLİETDER Derneği ve Geri Dönüşümcüler Federasyonu Başkanı Mükerrem Levent, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç Dr. Asım Balcı, TÜKÇEV Başkanı Beyhan Aslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Müdürlüğünden Emine Ercan Çubukçu ve Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin projeyle ilgili birer konuşma yaptılar.

GÖLBAŞI'NIN POTANSİYELİ BÜYÜK

Konuşmacılar, Gölbaşı'nın eğitim kurumlarının yoğun ilgisini çeken bir ilçe olmasının yanında oldukça önemli turizm potansiyeline sahip olduğuna dikkat çekerek; "Gölbaşı, yerli turistlerin yanı sıra yabancı turistlerin de ilgisini çekebilecek önemli doğal ve tarihi güzelliklere sahiptir. Mogan ve Eymir gölleri, yüzlerce nesli tükenmekte olan kuş türüne, endemik olarak yetişen ve tehlike altındaki türlerden biri olan Gölbaşı Sevgi Çiçeğine ve göl çevresinde yaşayan birçok canlıya ev sahipliği yapan hassas ekosistem bölgesidir" dediler.

Sempozyumda; Gölbaşı'nın Ankara için oldukça önemli iki sulak alan olan Eymir ve Mogan göllerini barındırması, Ankara'ya olan mesafe yakınlığı ve özellikle belediye hizmetlerinin kalitesi açısından Ankara'nın örnek ilçelerinden biri olması özellikleriyle pilot bölge olarak seçildiğine dikkat çekildi.

Sempozyuma Gölbaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Murat Bölük ve davetliler katıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title