Haberler

Gökova Korsanları Böyle Kovaladı

Haftalık Basın Toplantısında Genelkurmay, Aden Körfezi'nde Görevli 'Tcg Gökova' Firkateyninin 5 Ayrı Olayda Somalili Korsanları Nasıl Kovaladığını Fotoğraflarıyla Açıkladı.

Haftalık basın toplantısında Genelkurmay, Aden Körfezi’nde görevli ’TCG Gökova’ firkateyninin 5 ayrı olayda Somalili korsanları nasıl kovaladığını fotoğraflarıyla açıkladı.

Gemilerden gelen yardım çağrıları üzerine kaldırılan helikopterlerle korsanların püskürtüldüğünü belirten Genelkurmay, ayrıca 5’i teslim, 14’ü sağ olmak üzere 22 teröristin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

GENELKURMAY Başkanlığı İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, dün düzenlediği haftalık basın toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin geçen son iki haftada gerçekleştirdiği çalışmalara yer verdi. Tuğgeneral Gürak, 21 Kasım - 5 Aralık tarihleri arasında 22 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini, teröristlerden 3’ünün ölü ele geçtiğini, 5’inin PKK’dan kaçarak kendiliğinden teslim olduğunu, 14’ünün de sağ olarak yakalandığını kaydetti.

16 yıldır dağdaydı, teslim oldu

Gürak, teslim olan teröristlerin 7 ile 16 yıldır dağda olduğunun altını çizerek, "Terörle bir sonuç elde edilemeyeceğini anlamaları nedeniyle kaçmaları dikkat çekidir" dedi. Arife ve Kurban bayramının birinci günü Güneydoğu Anadolu’da konuşlu bazı birliklere basın turu yapılacağını bildiren Tuğgeneral Gürak, gidilecek diğer birliklere ilişkin planlamanın da sürdüğünü kaydetti.

Komutanları PKK şehit etti

Gürak, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Jandarma Albay Rıdvan Özden’in şehit edilmesiyle ilgili iddialarla ilişkin soruları da yanıtladı. Gürak, özetle, "Her iki komutanımız bölücü terör örgütü ile çıkan çatışmalarda, birliklerini kahramanca sevk ve idare ederken, bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu şehit olmuşlardır. Her iki olayın adli ve idari soruşturmaları da zamanında yapılmıştır" dedi. Tuğgeneral Gürak, aynı soru bağlamında, 33 erin şehit edilmesine ilişkin olarak açılan kamu davalarını ve sonuçlarını hakkında bilgi verdi.

Korsanları helikopter kaçırdı

Tuğgeneral Gürak, Aden Körfezi’nde görev yapan ’TCG Gökova’ firkateyninin önceki gün bildirdiği faaliyet raporu hakkında da 5 ayrı olayla ilgili şu bilgiyi verdi: "Malta Bandıralı M/V Sattar, Costa Europe, M/V Costak Casa, M/V Pedullas, M/V Brilan Aist gemilerinden gelen yardım çağrılarına yanıt verildi. Gökova, AB - 212 helikopteri ile de korsanlara karşılık verince, skiff tipi sürat botları ve lojistik destek için kullanılan orta büyüklükteki balıkçı teknelerine yönelik tacizler son erdirildi."

Şerh sorusunu yanıt yok

Gürak, Yüksek Askeri Şura’da ihraç edilenler içinde Ergenekon ile irtibatlı askerlerin bulunup bulunmadığı yönündeki soruları da, "Gerekli tüm açıklamalar yapılmıştır, bunun dışında size verebileceğimiz bir bilgi yoktur" diye yanıtladı.

ABD ile üst düzey askeri toplantı

SAVUNMA ve Ekonomik İşbirliği Anlaşması (SEİA) kapsamında, Türkiye ile ABD arasında dönüşümlü olarak icra edilen, Türkiye-ABD 22. Yüksek Düzeyli Ortak Savunma Grubu (YDOSG) toplantısı Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplantıya Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile ABD Savunma Bakanlığı Uluslararası Güvenlik İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı Mary Beth Long’un eş başkanlıklarında gerçekleşti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

title