Haberler

Gezi, Nilüfer'e Taşındı

Güncelleme:

Yakın tarihin önemli hareketlerinden biri olarak tarihe geçen Gezi eylemleri, Bu Daha Başlangıç-Direniş fotoğraf sergisiyle Nilüfer'e taşındı.

Yakın tarihin önemli hareketlerinden biri olarak tarihe geçen Gezi eylemleri ve onun oluşturduğu Gezi ruhu, "Bu Daha Başlangıç-Direniş" fotoğraf sergisiyle Nilüfer'e taşındı. Gezi olaylarının simgelerinden biri haline gelen Gitarcı ve Toma karelerine imza atan Kemal Aslan'ın fotoğraflarından oluşan sergi, Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açıldı. Sanat ve Demokrasi Kenti Nilüfer önemli bir organizasyona daha ev sahipliği yapıyor. Bir yıl önce başlayan son dönemin en önemli toplumsal hareketi olarak tarihe geçen ve etkileri halen devam eden Gezi olaylarının medyaya yansımayan yüzü, fotoğraflarla kamuoyuna anlatılıyor. Gitarcı ve Toma fotoğraflarıyla tanınan Kemal Aslan'ın fotoğrafları, Attila Durak'ın küratörlüğü, Ayşegül Özmen'in tasarımlarıyla hazırlanan "Bu Daha Başlangıç-Direniş Sergisi" adlı sergi Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Belediye Meclis üyeleri, Başkan yardımcıları, Nilüfer Kent Konseyi Yöneticileri, çok sayıda sanatçı ve yurttaş katıldı. Bozbey, sergi öncesinde sanatçılar ve konuklarla bir süre sohbet etti. Serginin açılışı dolayısıyla bir konuşma yapan Başkan Bozbey, sözlerine şöyle başladı: "Tarihimize Gezi direnişi olarak geçen, uzun yıllar belleklerden silinmeyeceğini düşündüğüm ve yalnızca 'Ağaç kurtarmak' değil, 'demokrasi ve özgürlük mücadelesi' olarak baktığım olayların yıldönümünde, böylesine anlamlı bir buluşmaya Nilüfer Belediyesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyuyorum." Bozbey, Gezi'de yaşamını yitiren gençler ile resmi görevlileri saygıyla andığını kaydederek duyduğu acıyı ifade etti. Gezi sürecinin Türk siyasi tarihinin yapraklarına geçtiğini hatırlatan Bozbey, şöyle dedi: "Gezi ruhu, demokrasi taleplerinin hep bir ağızdan yansıtılmasıdır. Gezi ruhu, bu ülkede yaşayan insanların, kendilerini ilgilendiren konularda görüşlerinin alınmasının zorunlu olduğunu ortaya koymuştur. Gezi ruhu, demokrasinin 'az ya da çok' değil, 'İleri ya da geri' değil, tek ve evrensel bir tanımı olduğunun haykırılmasıdır. Demokrasi demokrasidir çünkü. İnanıyorum ki, bir yıl önce başlayan bu süreç, işlemeye devam ediyor ve edecek. Gezi süreci muhteşem zeka ürünlerini özellikle sosyal medyada hayretler içinde izlediğimiz bir dönemdi." Başkan Bozbey, sergide emeği geçen sanatçıları kutlayarak sözlerini tamamladı.

Küratör Attila Durak da yaptığı konuşmada, serginin öyküsünün aslında Gezi olaylarının öyküsü olduğunu kaydetti. Durak, "Bu sergiyi Nilüfer'in dışında açacağımız başka dünya yoktu" diyerek Başkan Bozbey'e teşekkür etti. Durak, serginin sosyal medya aracılığıyla dünyanın her tarafından merakla izlendiğini kaydetti.

Sergide fotoğrafları yer alan Sanatçı Kemal Aslan da, Gezi sürecinin Türk siyasi tarihindeki önemini anlattı. Aslan, her karenin toplumsal hafızaya taşınacak bir tarihi bir gerçek olduğunu belirtti.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da gençlerin Gezi'de tüm dünyaya mesaj verdiğini vurguladı. Tayan, tüm gençleri kutlayarak "Türkiye artık uyanmıştır" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Bozbey Kemal Aslan Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title