Haberler

Gaziantep’i Karıncalar Bastı

Güncelleme:

Gaziantep Antik Kentleri, Doğal Güzellikleri, El Sanatları, Yemek Kültürü, Tarihi Ve Kültürel Değerlerinin Zenginliği Açısından Türkiye Gündeminde Haklı Yerini Alan, Ender Şehirlerden Biridir.

Gaziantep eşsiz mozaikleri, antik kentleri, doğal güzellikleri, el sanatları, yemek kültürü, tarihi ve kültürel değerlerinin zenginliği açısından türkiye gündeminde haklı yerini alan, ender şehirlerden biridir.

Bu değerlerin korunması ve yaşatılması ile ilgili yapılan tüm çalışmaları destekler niteliğindeki 'Gaziantepli Kültür Karıncaları' projesi de, Devlet Planlama Teşkilatı tarafından finanse edilen SODES kapsamında, Gaziantep Valiliği Koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürü ve Proje Koordinatörü Sema Marangoz yaptığı açıklamada; "Bu proje ile çocukken öğrenilen, bilgi, beceri ve alışkanlıkların öneminden hareketle, kültür varlıklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi ve bilinç oluşturulması için çalışmalara çocuklardan ve gençlerden başladık. İlköğretim öğrencileri ve lise öğrencileri ile yapılan etkinliklerde, uzmanların yanı sıra üniversite öğrencileri arasından seçilerek, eğitimler almış gönüllülerde yer aldılar" dedi.

Sema Marangoz, "Kültür Karıncaları adını verdiğimiz gençler ve çocuklara şehrimizdeki kültürel değerler tanıtılırken, kentlilik bilinci ile bu değerleri korumaya ve sahip çıkmaya yönelik alışkanlıklar kazandırılmaktadır. Gelinen noktada 450 öğrenciye yapılan salon ve açık hava eğitimlerinde, yaparak öğrenme, gezerek, görerek, hissederek, dokunarak, yaşayarak öğrenme yöntemleri uygulanmıştır.

Proje kapsamında yer alan etkinliklerden biri de şehrimizin eşsiz kültürel değerleri yerinde tanımak adına yapılmış, tanıtım gezilerdir. Bu gezilerde kültürel mirasa duyarlılık adına, Mozaik ve Arkeoloji Müzesi, Bayazhan Kent Müzesi, Hasan Süzer Etnografya Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kahramanlık Panorama Müzesi, Savaş Müzesi gibi müzeler başta olmak üzere, anıtlar, hanlar, hamamlar, çarşıları içeren kültür yolu, Kurtuluş Camii, Ömer Ersoy Kültür Merkezi, Bey mahallesi gibi tarihi ve kültürel yapılar gönüllü ve rehberler eşliğinde yapılan gezilerle tanıtılmıştır" diye konuştu.

"Ayrıca doğa ve çevre bilinci oluşturmak, kent kültürü bilincini geliştirmek adına da Hayvanat Bahçesi, Botanik Bahçesi ve parklar gibi sosyal donatı alanlarına da gezilerde yer verilmiştir" diyen Proje Koordinatörü Sema Marangoz, "Adeta 'Gaziantep'i Karıncalar Bastı' dedirten geziler sırasında çocuklar kitaplarda gördükleri mekânları yaşayarak, görerek öğrendiler. Bundan sonra yaşadıkları çevrenin farkında olan çocuklardan bu deneyimleri yakın çevreleri ile paylaşmaları ve duyarlılığın artmasına katkıda bulunmaları beklenmektedir. Böylece edinilen bilgilerle kazanılan alışkanlıkların, kalıcı davranış değişikliklerine dönüşmesi de projenin artı değeri olacaktır" dedi.

Gaziantep Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Çekül Vakfı, Mimarlar Odası, Gelişim Gençlik Spor Kulübü ortaklığında, Şölen Çikolata, Arbella Makarna, Adnan A.Ş., Gaziantep Tıp Merkezi, Sanatra Ajans, Nakip Ali Sineması, Siyah İnci gibi firmaların katkı ve destekleri ile yürütülen proje sonunda daha çok gencin ve çocuğun yaşadıkları kentin kültürel değerlerini tanıyarak benimsemesi, doğa, tarih ve kültürel mirasa karşı duyarlılık bilincinde olması, bununla birlikte özellikle şehrimize göçle gelen ailelerin kent kültürü bilinci edinerek, kentimize uyumlarını kolaylaştırması hedeflenmiştir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çiftçilere müjde üstüne müjde! Kredi limitleri artırıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

Antalyaspor'un ana sponsoru Ayos Holding konkordato talep etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title