Haberler

Gaün'de Dünya Gıda Günü Etkinliği Düzenlendi

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği tarafından hazırlanan “16 Ekim Dünya Gıda Günü” etkinliği Gıda Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep Üniversitesi Öğrenci Temsilciliği tarafından hazırlanan "16 Ekim Dünya Gıda Günü" etkinliği Gıda Mühendisliği Bölümü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan GAÜN Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Medeni Maskan Dünya'da gıda üretiminin yeterli olmamasının yanı sıra, adil bir şekilde de dağıtılmadığını belirtirken, insanların bir bölümünün kıtlık içerisinde yaşarken, bir bölümünün de zevk-ü sefa içinde besinlerin bir kısmını israf ederek çöpe attığını vurguladı.

"Dünyanın tüm insanlar için yeterli ve güvenli gıda üretmesi lazım"

Prof. Dr. Maskan konuşmasının devamında, "Dünya'da 7 buçuk milyarı aşkın kişi yaşamakta olup, 2050'de bu rakamın 9 milyara ulaşacağı tahmin edilmektedir. O halde, dünyanın yeterli ve güvenli gıda üretmesi, insanların da dengeli beslenebilmesi için çaba sarf edilmesi gerekmektedir. Gelecekte dünyadaki en büyük krizin gıdada yaşanacağı, savaşların gıda ve su sebebiyle çıkacağı ve tarım üretimine hakim ülkelerin dünya lideri haline geleceği öngörülmektedir. Bu nedenle, sürdürülebilir gıda için sürdürülebilir tarımın önündeki engellerin aşılması gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

"Çok aç insanın olduğu bir ortamda israf yapmak anlaşılır değil"

Gıda Mühendisleri Odası Gaziantep İl Temsilcisi Onur Aydın ise özellikle gıda israfına dikkat çekerken, "Bu kadar aç insanın olduğu bir Dünya'da, üretilen gıda maddelerinin yüzde 10'unun çöpe atılması anlaşılır gibi değil" dedi.

Günde yaklaşık 1,3 milyar ton gıdanın çöpe giderek heba olduğunu kaydeden Aydın, "Sadece, tüketilmeyen ya da tüketilemeyen, çöp olarak son bulan üretim fazlasıyla bile açlık çeken insanları doyurabilmek mümkündür. Bugün itibariyle hemen her alanda olduğu gibi gıda alanında da sayısı 10 geçmeyen çok uluslu şirketler dünya piyasasına hakim durumdadır. Küresel ölçekte elin parmağını geçmeyen şirketler, piyasayı tohumda, tarım kimyasallarında, gübrede ve hayvansal ilaçlarında kontrol etmektedir. Özelikle insanların temel besin ihtiyacı olarak bilinen, mısır, pirinç, buğday ve soya gibi gıdaları hakimiyetleri altına almak için de büyük savaşlar vermektedirler" dedi.

Etkinlik Mahbuba Firması adına Gıda Mühendisi Ganim Küçükoğlu ve Tören Çikolata adına Sinem Sarıyer'in sunumlarıyla devam etti.

Konuşmalar sonrasında GAÜN Gıda Mühendisliği Bölümü Açık Hava Sahasında konser düzenlendi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, İmam Çağdaş, Mahbuba Kahve, Tat Makarna ve Tören Çikolata sponsor oldu. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dünya Gıda Günü Gaziantep Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title