Haberler

Gardiyan Üniformaları Mahkumların Elinden Çıkıyor

Güncelleme:

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nde konfeksiyon atölyesinde çalışan tutuklu ve hükümlüler, Türkiye'deki ceza ve infaz koruma memurunun üniformalarını hazırlıyor.

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'nin atölyelerinde çalışan tutuklu ve hükümlüler, Adalet Bakanlığına bağlı tutukevlerindeki yaklaşık 37 bin ceza ve infaz koruma memurunun (gardiyan) üniformalarını dikiyor.

Cezaevindeki konfeksiyon atölyelerinde çalışan ve iş kazasına karşı sigorta yaptırılan mahkumlar, maaş karşılığında yıllık ortalama 200 bin üniforma ve elbise üretiyor.

Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi 1'inci Müdürü Kasım Demiralp, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konfeksiyon atölyelerinin Türkiye'de örnek olduğunu söyledi.

Kısıtlı imkanlarla ürünlerini en kaliteli şekilde piyasaya sunduklarını belirten Demiralp, "Türkiye'de yaklaşık 37 bin infaz koruma memuruna, yazlık ve kışlık olarak yılda ortalama yaklaşık 200 bin elbise üretiyoruz. Adalet Bakanlığının ceza ve infaz kurumlarında çalışan personelimizin üniformaları, Kütahya E Tipi Kapalı ve Açık Cezaevi'ndeki konfeksiyon atölyelerinde üretiliyor" dedi.

Demiralp, atölyenin 1996 yılında açıldığını ve 1997'de tam kapasiteyle çalışmaya başladığını dile getirdi.

Atölyelerde, teknolojinin en son imkanlarını kullandıklarını vurgulayan Demiralp, şöyle konuştu:

"Amacımız, kar etmek değil hükümlüleri topluma kazandırmak, bunu yaparken de bir meslek sahibi yapmak. Tabii buradaki insanları meslek sahibi yaparak topluma tekrar dönmelerine atölyelerimiz çok büyük katkı sağlamaktadır. İnsanlar burada bir meslek öğrenerek hem ailelerine hem kendilerine hem de topluma yararlı bireyler oluyor. Burada bir yılda 500'e yakın tutuklu ve hükümlü, kazalara karşı sigortalanıyor. Sadece infaz koruma memurlarına elbise dikmiyoruz. Piyasadaki en kaliteli kıyafetlerin ayarında elbise üretiyoruz. Özellikle gömlek üretiyoruz. Kanunen ihale dışı olduğumuz için resmi kurumlara sözleşmeyle hizmet verebilmekteyiz. Dolayısıyla diğer kamu ve kuruluşlarından da talep gelmesi halinde resmi elbiselerini karşılayabilmekteyiz."

Cezaevinde 4 yıldır bulunduğunu belirten hükümlü Uğur Alper de yaklaşık 3 senedir atölyelerde çalıştığını anlattı.

Alper, makinede iş yapmayı öğrendiğini, bir yıl sonra buradan çıkınca bu mesleği sürdürmek istediğini kaydetti.

Mahkumlardan Kenan Kocabıyık ise cezaevi yetkililerinden büyük destek gördüklerini ifade ederek, overlok makinesinde çalıştığını belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Kütahya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title