Haberler

Fetö/pdy Operasyonu

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların yakınlarının adliye önünde bekleyişi Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların adliyeden çıkarılışı Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların sağlık raporu alınması için hastaneye getirilişi Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların hastaneden çıkarılışı Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 14 zanlı, tutuklandı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların yakınlarının adliye önünde bekleyişi

Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların adliyeden çıkarılışı

Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların sağlık raporu alınması için hastaneye getirilişi

Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda tutuklanan zanlıların hastaneden çıkarılışı Çorum merkezli Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda adliyeye sevk edilen 14 zanlı, tutuklandı.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince 1 Nisan Cuma günü Çorum ve Ankara'da gözaltına alınan ve sorgularının ardından dün sabah adliyeye götürülen S.K, S.Ş, A.G, M.A, R.K, M.Ö, O.A, O.D, M.İ, O.A. H.A, R.M, H.A. ve Y.T, savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Zanlılar, "terör örgütü üyeliği", "özel belgede sahtecilik", "vakıf tüzel kişiliği aracı kılınarak nitelikli dolandırıcılık" ve "hizmet nedeniyle görevi kötüye kullanmak" suçlarından tutuklandı.

Zanlılar, adliye önünde bekleyen aileler ve vatandaşlar nedeniyle adliyenin ön kapı yerine, alt kattaki otopark girişinden çıkarılmak istendi. Bunu fark eden grubun, otoparka inerek tutuklananlara alkış ve sloganlarla destek verdikleri görüldü. Grubun, zanlıların cezaevine nakledileceği İl Emniyet Müdürlüğüne ait midibüsün önünü kesmesi üzerine polis ekipleri müdahale etti. Grup dağıldıktan sonra midibüs adliyeden ayrıldı.

Daha sonra Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirilen zanlılar, Çorum L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna götürüldü.

Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 1 Nisan Cuma günü polis ekiplerince Çorum'da 3, Ankara'da da bir adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 16 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılardan Y.E.Ç ile Y.K, Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakılmıştı.

Aramalarda el konulan bazı evrak ve belgeler ile dijital materyallerde yapılan incelemelerde şüphelilerin, Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı (TÜTEV) Çorum Şubesince hazırlanan yaklaşık 143 bin avroluk AB projesiyle hayali iş teslimi, malzeme alımı ve sahte faturalarla örgüte para aktardıkları iddia edilmişti.

Yurt dışında olduğu tespit edilen bir şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Çorum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak? 30 Nisan Kankalar Günü mü? Dünya Kankalar Günü ne zaman? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı? Trendyol Süper Lig'de son haftalara girdik
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title