Haberler

FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik 'Şehit Polis Memuru Varol Tosun' Operasyonunda 40 gözaltı

Güncelleme:

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlükleri tarafından FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün finans yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda 40 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında yüklü miktarda döviz ve nakit para ele geçirildi.

- FETÖ'nün finansal yapılanmasına yönelik 'Şehit Polis Memuru Varol Tosun' Operasyonunda 40 gözaltı

ANKARA - Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün Ankara finans yapılanmasına yönelik düzenlenen 'Şehit Polis Memuru Varol Tosun' Operasyonu ile haklarında gözaltı kararı olan 47 şüpheden 40 zanlı yakalandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüklerince, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgünün güncel finans yapılanması faaliyetlerinin tespit ve deşifresine yönelik olarak yapılan koordineli çalışmalar neticesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü mensuplarının örgütsel bağının kopmaması, örgütte çözülmelerin yaşanmaması ve örgütsel faaliyetlerin sürdürülebilmesi için cezaevinden tahliye olan örgüt mensuplarına ve diğer örgütçü yakınlarına finansman sağlayan FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün güncel finans yapılanmasına yönelik özel ekip kurularak uzun soluklu bir çalışma gerçekleştirildi.

15 aylık çalışmanın ardından operasyonun düğmesine basıldı

Yaklaşık bir buçuk senelik çalışmalar çerçevesinde, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün cezaevinden tahliye olan örgüt mensuplarına, cezaevinde tutuklu, yurtdışında firar bulunan şahısların yakınlarına finans sağlayan, alış veriş kartları ve hediye çeklerinin dağıtımını yapan, firari veya mahkemeleri devam eden örgütçülerin yurtdışına kaçmasına aracılık ve yardım eden 47 şüpheli şahsa yönelik Ankara merkezli 6 ilde icra edilen eş zamanlı operasyonda 40 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Firari şahısların yakalanmasına yönelik çalışmaların ise devam ettiği aktarıldı.

Yüklü miktarda döviz ve nakit para ele geçirildi

Operasyonda ikametlerde gerçekleştirilen aramaların sürdüğü aktarılırken şu ana kadar, 2 bin 750 adet market zincirlere ait alışveriş kartı, 2 adet tüfek, 2 adet ruhsatsız tabanca, 155 adet 9 mm çapında fişek, 24 adet av fişeği, 494 bin 500 lira, 29 bin 903 ABD Doları 5 bin 520 avro ele geçirildi. Zanlıların hesaplarındaki toplam para akışının ise 52 milyon lira olduğu belirtildi.

Paraları kurye ile dağıtmışlar

Örgüt mensuplarına ve yakınlarına dağıtılan nakit paraların kuryeler vasıtasıyla dağıtıldığı, kuryelerin PKK ve DEAŞ terör örgütü kuryeleri gibi hareket ettikleri ve teslimat yapanlarla alanların birbirlerini tanımadıkları belirtildi. Öte yandan yapılan çalışmalarda, şüphelilerin yurtdışına kaçmayı planlayan örgüt mensuplarına ve yakınlarına kaçarken lazım olacak tokluk ilacı gibi ilaçları temin etmeye çalıştıkları, aranan örgüt mensuplarına yer temini sağladıkları da yapılan takipler neticesinde ortaya çıkarıldı.

Faaliyetlerini nasıl yürüttükleri ortaya çıktı

Örgütün tutuklu veya hükümlü olanlar ile tahliye olanların yanı sıra kamu görevlerinden açıkta bulunan şahıslara ve yakınlarına dair ödenek planlaması yaptığı, nakit para teslimlerinde, kuryelerin ve finansör örgüt yöneticilerinin polis takibine karşı duyarlı oldukları, örgüt mensupları hakkındaki adli işlemlerinin titizlikle takip edildiği, aranan örgüt mensuplarının saklanmasının ve yurtdışına çıkmalarının sağlanmasının özel önem verilen örgüt içi görevlerden olduğu, bölgelerde nakit para, alışveriş kartı, hediye çeklerini bizzat dağıtan finansör imamlarından bir kısmının aynı zamanda örgüt adına başka bir görevi daha yürüttükleri, terör örgütünün polis operasyonları sonrası yönetici seviyesinde eleman temininde zorlanması nedeniyle ikiz görevlendirmeler yaptığı, alışveriş kartı, hediye çeki dağıtım yoğunluğunun, başta tutuklu, hükümlü veya açıkta olan örgüt personeli ve aileleri ile birlikte gaybubet evinde saklanan şahıslara verilmesi şeklinde olduğu belirlendi.

Operasyona Şehit Polis Memuru Varol Tosun'un adı verildi

Ankara Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü görevli Varol Tosun, 15 Temmuz 2016 günü hain darbe girişimi esnasında FETÖ/PDY silahlı terör örgütü mensuplarına karşı koymak üzere TEM Şube Müdürlüğünde görev almıştı. Tosun, Ankara Emniyet Müdürlüğünü hedef alan hava saldırısı ile birlikte düzenlenen tank ve ZPT'li saldırılar esnasında darbeci hainler tarafından vurularak şehit edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Ankara Emniyet Müdürlüğü Emniyet Müdürlüğü Operasyon Ankara Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
title