Haberler

Fazıl Say, Fenerbahçe Senfonisi'ni Yorumladı

Ünlü Piyanist Fazıl Say'ın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Bestelediği Fenerbahçe Senfonisi Başkentte Seslendirildi.

Ünlü piyanist Fazıl Say'ın Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bestelediği Fenerbahçe Senfonisi Başkentte seslendirildi.

Bilkent Odeon'da düzenlenen konseri, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile eşi Filiz Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Eğitim ve Doktrin Komutanı Orgeneral Erdal Ceylanoğlu, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Doğramacı, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri ile sanatseverler izledi.

Geceye ev sahipliği yapan Kulüp Başkanı Yıldırım ile Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Doğramacı, konukları kapıda karşıladılar.

Gecenin sunuculuğunu üstlenen Halit Kıvanç, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün 100. yılını coşkuyla kutladığını ve başkentteki bu gecede de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt'ı görmenin büyük mutluluk yaşattığını dile getirerek, Orgeneral Büyükanıt'a ''Sayın Fenerbahçeli Genelkurmay Başkanımız Yaşar Büyükanıt'' diye hitap etti.

Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir de ''Yeni yüzyılımızda bir dünya markası olmak için her fedakarlığı yapacağız'' dedi. Yüz yıllık bir geçmişe sahip olmanın çok az kulübe nasip olacağını ifade eden Özdemir, ''Ülkemizin bağımsızlığıyla paralel bir geçmişimiz var ve bununla gurur duyuyoruz. Türkiye'nin en köklü spor kulübüyüz'' diye konuştu.

Fenerbahçe Kulubü sporcularının sadece futbolda değil, sporun her dalında Türk bayrağını taşıdığını ve göndere çekmek için ter döktüğünü kaydeden Özdemir, şunları kaydetti:

''Fenerbahçe sadece bir spor kulübü değil ayrıca sosyal bir kulüptür. Bunun da en güzel örneğini bu akşam verdiğimiz konserle gösteriyoruz. Büyük yetenek Fazıl Say, 100. yılımızda Fenerbahçe Senfonisi'ni camiamıza kazandırdı. Sadece Fenerbahçemizin değil tüm ülkemizin sanat kültürüne katkıda bulundu. Fenerbahçe Kulübü daha önce olduğu gibi bundan sonra da ülkesine hizmet etmeyi sürdürecek.''

Ünlü piyanist Fazıl Say ile İbrahim Yazıcı yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası ve Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Çok Sesli Korusu, konserde ilk olarak Beethoven'ın Koral Fantezi adlı eserini seslendirdi. Daha sonra Fenerbahçe Senfonisi'ni yorumlayan Fazıl Say izleyenlerden büyük alkış aldı.

Konser 10. Yıl Marşı'nın seslendirilmesiyle sona erdi. Bu sırada Orgeneral Büyükanıt ve eşi de marşa ayakta eşlik ettiler.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title