Haberler

Farklı İnançlar Müzikleriyle "Savaş Değil Barış" Dedi

Güncelleme:

Adalar Müzesi tarafından organize edilen "İnançlar ve Müzikleri" konseri, 1200'den fazla kişinin katılımıyla Heybeliada Aya Triada Manastırında yapıldı.

İzleyiciler tarafından alkışlarla izlenen konsere sırasıyla Rum, Ermeni, Süryani, Alevi, Musevi ve Türk-İslam Dini Musiki toplulukları çıktı. Konserin açılışını Ruhban Okulu Başrahipliği adına Peder Samuili yaptı. Ruhban Okulu'nun bu organizasyonu ağırlamaktan çok mutlu olduğunu, okulun bu tür etkinliklere tüm kapılarını açarak platform oluşturacağını söyledi.

Adalar Vakfı Başkanı Halim Bulutoğlu ise Ruhban Okulu başta olmak üzere organizasyona katılan, destek olan tüm kurumlara teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Çevremiz ateş çemberi. Yanıbaşımızda din ve mezhep savaşları yaşanıyor. Her gün yüzlerce masum insan hayatını kaybediyor, binlercesi topraklarından sürülüyor. Bizler ise farklı inanç ve mezheplerin bir çatışma değil, zenginlik olduğunu haykıran topraklardayız. Ve buradan, bu muhteşem okulun bahçesinden, altı farklı dinin ve mezhebin mensupları olarak aynı tanrıya yakarışımızın ifadesi olan müziklerimizle, barış mesajı veriyoruz. Umalım ki bu mesaj, çatışma süren topraklara uzansın, kulaklarında yankılansın, barış egemen olsun."

Konsere, Ermeni, Süryani, Rum, Yahudi ve Alevi cemaatinin İstanbul'daki temsilcilerinin yanı sıra Vatikan Büyükelçiliği üst düzey görevlileri ve İstanbul'daki yabancı misyondan da çok sayıda kişi katıldı.

Rum, Ermeni ve Süryani gruplar acapella (eşliksiz) olarak eserlerini seslendirdiler. Alevi deyişleri iki usta isim, Erdem Şimşek ve Aydın Çakmakkaya tarafından muhteşem saz icrası ve sesleriyle izleyicilere ulaştı. Gecenin en güzel tablolarından birisi ise sahneye çıkan Yako Taragano Sinagog İlahileri Grubu'na arkalarında sazlarıyla Mehmet Kemiksiz Türk-İslam Dini Musiki topluluğunun eşlik etmesiydi. Konserin bu bölümü izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. Mehmet Kemiksiz, muhteşem sesi ve gazelleriyle son noktayı koydu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Heybeliada İstanbul Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title