Haberler

ESKİŞEHİR 300 TL'lik dezenfekte aparatını 70 liraya mal ettiler

Güncelleme:

300 TL'lik dezenfekte aparatını 70 liraya mal ettilerESKİŞEHİR'de, Güdüzalp Ortaokulu ve 24 Kasım İlkokulu'nda görevli okul müdürleri, öğretmenler ve hizmetliler, bodrum katında kurdukları atölyede pedallı dezenfektan aparatı üretti.

300 TL'lik dezenfekte aparatını 70 liraya mal ettiler

ESKİŞEHİR'de, Güdüzalp Ortaokulu ve 24 Kasım İlkokulu'nda görevli okul müdürleri, öğretmenler ve hizmetliler, bodrum katında kurdukları atölyede pedallı dezenfektan aparatı üretti. Sınıflara yerleştirilen aparatların piyasada 300 TL'ye satıldığını ifade eden Okul Müdürü Ramazan Gündoğmuş, "Piyasada, bu ürün 250-300 TL civarında satılıyor. Biz ise 70 TL'ye ürettik. Okulumuzun iş gücünü, personellerimizin yetenekleri ile birleştirerek bu dezenfektan makinesini kendimiz imal ettik" dedi.

Odunpazarı ilçesine bağlı Emek Mahallesi'nde aynı binayı kullanan Güdüzalp Ortaokulu ve 24 Kasım İlkokulu'nda görev yapan okul müdürleri, öğretmenler ve hizmetliler, okulun bodrum katında kurdukları atölyede piyasada 250-300 TL'ye satılan pedallı dezenfektan aparatını yaklaşık 70 TL maliyetle üretti. 21 Eylül'de açılacak olan yeni eğitim ve öğretim dönemine hazırlanan idareciler ile öğretmenler ürettikleri aparatları son hazırlıkların yapıldığı sınıflara dağıtarak yerleştirdi.

'30 TANE YAPACAĞIZ, 21 EYLÜL'E KADAR BİTİRECEĞİZ'

24 Kasım İlkokulu Müdürü Ramazan Gündoğmuş, okul personelinin yeteneklerini birleştirerek, dezenfektan aparatlarını ürettiklerini ifade ederek, "Pandemi sürecinde hem öğrencilerimizin hem de öğretmenlerimizin el hijyenini sağlamak için ayaklı dezenfektan aparatı koymayı düşündük. Piyasada, bu ürün 250-300 TL civarında satılıyor. Biz ise iş gücünü saymazsak 70 TL'ye ürettik. Okulumuzun iş gücünü, personellerimizin yetenekleriyle birleştirerek bu dezenfektan makinesini kendimiz imal ettik ve sınıflarımıza yerleştirdik. Cihazın kaynak ve birleştirilmesi safhasında yardımcı personelimiz ve Gündüzalp Ortaokulu müdür yardımcımız, boya için iki hizmetlimiz, kaplama aşamasında da iki okul müdürü olarak biz görev yapıyoruz. Toplamda altı kişilik bir ekibimiz var. Okulumuz 26 derslikli, hizmet bölümleri ile birlikte 30 derslik kullanıyoruz. Tüm bölümlere koymayı düşünüyoruz. Toplam 30 tane yapmayı düşünüyoruz. Şu ana kadar 7 tane bitirdik. Sınıflarımıza montajlarını da gerçekleştiriyoruz. İnşallah 21 Eylül'e kadar hepsini tamamlayacağız" dedi.

'KENDİ İMKANLARIMIZI GELİŞTİRDİK'

Gündüzalp Ortaokulu Müdürü Mehmet Özdemirel ise, kendi imkanlarıyla böyle bir proje gerçekleştirdiklerini belirterek, "Biz okulumuzun temizlik projesi kapsamında okulumuza neler yapabiliriz diye düşünerek bir çalışma yaptık. Okulumuzun personeli çalışkan ve yetenekli. Biz de bu ekibin yeteneklerini kullanarak böyle bir proje ortaya çıkarttık. Kendi imkanlarımızı geliştirdik. Biz de okul müdürleri olarak nasıl yardımcı olabiliriz diye çalışmalar yaptık. Uyumlu bir şekilde çalışınca ortaya güzel bir şey çıktı. Cihazın pedallı olması hem daha sağlıklı hem de öğretmen ve öğrencilerimizin daha rahat kullanabilmesi açısından uygun oldu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Son anket yayınlandı! CHP ile AK Parti arasındaki makas iyice açılıyor

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezalarını artıran teklif yasalaştı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ethereum EFT onayı ne zaman, onay gerçekleşti mi? Polis tayinleri ne zaman 2024? #129300 Galatasaray seçimi ne zaman, yarın mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 24 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 24 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 24 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 24 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 24 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 24 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 24 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 24 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 24 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

İstanbul'da pastanede silahlı çatışma: 3 ölü, 5 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title