Haberler

Eşini ve Engelli Oğlunu Terk Etti

Karısı tarafından terk edilen kalp hastası Metin Ateş, engelli oğlunun sağlığına kavuşması için hayırseverlerden yardım bekliyor.

Karısı tarafından terk edilen kalp hastası Metin Ateş, engelli oğlunun sağlığına kavuşması için hayırseverlerden yardım bekliyor. Komşularının yardımıyla karınlarını doyduklarını söyleyen Metin Ateş, çocuklarının meyvenin tadını bilmediğini söyledi.

Kastamonu'dan İstanbul'a oğlunun tedavisi için gelen Metin Ateş (32) memleketine döndüğünde eşi Yeliz Ateş ve 3 yaşındaki böbrek hastası kızı Yağmur'u evde bulamadı. Eşinden haber alamayan Metin Ateş savcılığa ve polise başvurdu. Eşinin kendisini terk ettiğini anlayan Ateş, zeka geriliği, epilepsi, Akdeniz anemisi ve çölyak hastalığı bulunan 9 yaşındaki oğlu Çetin ile baş başa kaldı. Kalp hastası olduğunu söyleyen Ateş, çaresizce oğlunun yanında eriyişini seyretti. Memleketi Kastamonu'da oğlunu tedavi ettiremeyen Ateş, son çare olarak İstanbul'a geldi. Yeşil kart sahibi olan Ateş, hem rahatsızlığı nedeniyle hem de oğlunu bırakacağı kimsesi olmadığı için çalışamadı. Belediyenin ve komşuların yardımı ile bodrum katında ev tutan ateş, güç ve kıt koşullarda oğlunun tedavisi için uğraşırken, kendisine bir şey olması durumunda oğluna kimin bakacağını düşünüyor. Yanına 3 yaşındaki böbrek hastası kızını da alarak kendisini terk eden Yeliz Ateş'e de hak veren Metin Ateş 3 yaşındaki kızını ve aile sıcaklığını çok özlediğini söyledi.

Yaşadıkları sıkıntılar nedeniyle yetkililerden ve hayırseverlerden yardım isteyen Ateş, başına gelenleri İHA muhabirine anlattı. 9 yaşındaki oğlunun tedavisi için 6 ay önce İstanbul'a geldiğini 3 günlük tedavinin ardından memleketine döndüğünde eşi 3 yaşındaki böbrek hastası kızını evde bulamadığını söyleyen Metin Ateş, (32)

"Daha önce Kastamonu'da yaşıyordum 20 gündür buradayım. Bundan yaklaşık 6 ay önce çocuğumun tedavisi için yine İstanbul Bakırköy'e psikiyatriye gelmiştim. Tedavinin ardından tekrar Kastamonu'ya döndüm. Döndüğümde eşimi ve 3 yaşındaki böbrek hastası kızımı evde bulamadım. Aramadığım yer kalmadı. Kastamonu Cumhuriyet Savcılığına ve Kastamonu Emniyet Müdürlüğüne başvuru yaptım. Sadece bana aranıyor dendi eşin bulundu ya da bulunmadı diye bir bilgi verilmedi" dedi.

Oğlunda bulunan rahatsızlıklar nedeniyle dengeli beslenmesi gerektiğini belirten Ateş, evde bakım ücreti aldıklarını ancak eşinin kendilerini terk etmesi nedeniyle bu paradan da olduklarını ifade etti. Çalışmadığı ve geliri olmaması nedeniyle hasta çocuğuna iyi bakamadığını belirten Ateş, "Çocuğumda davranış bozukluğu, epilepsi hastalığı, Akdeniz anemi hastalığı ve çölyak hastalığı var. Dengeli beslenmesi gerekiyor ama benim gelirim yok. Eşim bizi terk etmeden önce sosyal hizmetlerden evde bakım parası alıyorduk. Eşim kaçtıktan sonra bulamayanıca eşimin maaşını kestiler" şeklinde konuştu.

Geçim sıkıntısı nedeniyle eşinin depresyona girdiğini ve psikolojik tedavi gördüğünü kaydeden Ateş,

"Eşim geçim sıkıntısından depresyon hastası oldu psikolojisi bozuldu.

Durumumuza çok üzülüyordu. Ben kendim de rahatsızım. Kalp hastalığım var, sara hastalığım ve astımım var. Kalbimden ameliyat olmam lazım olamadım. 64 TL tutan ilaçlarımı da alamadım. Eşim geçim sıkıntısından mı evi terk etti neden gitti bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Çaresizlik içerisinde olduğunu ve çocuğuna ekmek alacak parası dahi olmadığını söyleyen Ateş, "Çocuklarım meyvenin tadı nedir bilmediler. Hep sağdan soldan yiyecekle geçiştirdik. Eşimde 3 yaşında böbrek hastası olan kızım da çok aç kaldılar. Sabah, öğle, akşam çorba yedirdik çocuklara. Eşim gizli gizli ağlardı bana söylemezdi" diye konuştu.

En çokta 3 yaşındaki böbrek hastası kızı Yağmur'u özlediğini ve sıcak bir yuvaya hasret kaldıklarını belirten Ateş, "Ben 3 yaşımdaki kızımı çok özledim. Baba demesini özledim. O benim gülümdü, evimizin gülüydü. Rahatsızdı şimdi ne yapıyordur. Yetkililerden hayırseverlerden oğlumun tedavisinin yapılmasını istiyorum oğlum sağlığına kavuşsun. Birde eşime kızıma kavuşmak istiyorum. Sıcak yuvaya hasret kaldık. Eskisi gibi eşim ile çocuklarım ile birlikte yaşamak istiyorum. Kalpten rahatsızım bana bir şey olursa çocuğum ne yapacak kim bakacak, çok mağdurum yardımcı olsunlar bize" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Metin Ateş Kastamonu İstanbul Akdeniz Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta borsa kapalı mı, açık mı? 1 Mayıs özel sektöre tatil mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 30 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 30 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 30 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 30 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 30 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 30 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 30 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 30 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 30 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 30 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 30 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! CHP'nin 1 Mayıs Taksim yürüyüşü ne zaman, saat kaçta? CHP Taksim'e yürüyecek mi? Bu haftaki maçlar aynı gün ve saatte mi oynanacak? Maçlar kaçıncı haftadan itibaren aynı gün ve saatte oynanacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title