Haberler

Erzurum: Nikahta Son Trend; Gelinler Damatlardan Daha Büyük

Erzurum Yakutiye Belediyesi Nikah Memurluğu'nca Kıyılan Nikahların Yüzde 20'sinde Gelinin Damattan Büyük Olduğu Belirlendi.

Erzurum Yakutiye Belediyesi Nikah Memurluğu'nca kıyılan nikahların yüzde 20'sinde gelinin damattan büyük olduğu belirlendi.

Belediye Nikah Dairesi Müdürü Mansur Akdemir, son bir yıl içerisinde yaklaşık 100 çiftin nikah işlemlerini yaptıklarını belirterek, son zamanlarda gelin ve damat arasındaki yaş farkında farklılıklar yaşandığını söyledi. Akdemir, nikah işlemleri yapılan her 100 çiftte, 20 gelinin damattan yaşça büyük olduğunun görüldüğünü açıkladı.

Değişimin Erzurum için yeni bir şey olduğunu belirten Nikah Müdürlüğü yetkilileri, "Kıyılan nikahların yaklaşık yüzde 20'sinde gelinin damattan büyük olduğunu gözlemledik. Bilinen Erzurum gibi geleneğin ağır bastığı illerde damat gelinden yaşça büyüktür. Ancak son yıllarda yaşanan ekonomik ve sosyal değişim, bu anlayışı da değiştirmiş gibi görünüyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title