Haberler

Erzurum Kızı Sayesinde Umut Oldu

Kızı sayesinde umut olduTRT Ankara Radyosu Sanatçısı Nurullah Akçayır, kendini TİP 1 Diyabet hastalığıyla mücadeleye adadı.

Kızı sayesinde umut oldu

TRT Ankara Radyosu Sanatçısı Nurullah Akçayır, kendini TİP 1 Diyabet hastalığıyla mücadeleye adadı. 14 yaşındaki kızı İrem'in 3 yıl önce TİP 1 diyabet hastası olduğunu öğrenen Akçayır, bir grup arkadaşıyla kurdukları dernekle kolları sıvadı. Başkanlığını Hüseyin Devecioğlu'nun yaptığı TİP 1 Diyabet ve Teknolojileri Dernek, hasta çocuk ve ailelerine destek olmaya başladı. Akçayır, memleketi Erzurum'da düzenlenen etkinlikle 12 çocuğa insilün pompası hediye etti. Çocuklar için bir de konser veren Akçayır, hayırsever işadamlarını çocuklara destek olmaya çağırdı. Akçayır, "TİP 1 diyabet ailelerden oluşan bir derneğimiz var. Bu trajediyi biz 7/24 yaşıyan insanlarız. Biz gördük ki diyabet sıkıntılı bir durum. Özellikle çocuk olunca. İnsülün şeker ölçümü için çocuklarımız günde 8 kez parmaklarını delmek zorunda kalıyorlar. Derneğimiz 12 çocuğa insülin pompası taktırdı. Bu pompa sayesinde çocuklar 15 gün boyunca günde 4 kez insülin olmaktan kurtulacak" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erzurum Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title