Haberler

Erzincan'da Yamaç Paraşütü Dünya Şampiyonası Coşkusu

Güncelleme:

Erzincan'a 13 kilometre uzaklıkta bulunan Ekşisu Çakırman mevkiinde 42 ülkeden 135 sporcunun katılımıyla başlayan şampiyonaya Vali Abdurrahman Akdemir, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen şampiyonada Vali Abdurrahman Akdemir ve Belediye Başkanı Sayın Yüksel Çakır, Osmanlı Okçuları ile birlikte ok attılar. Şampiyona hava muhalefetinden dolayı bir sonraki güne ertelenirken şampiyona kapsamında cirit gösterileri, Osmanlı Okçularının gösterileri ve motosiklet gösterileri ile devam etti.

Yapılan şampiyona ile ilgili olarak bir konuşma yapan Vali Abdurrahman Akdemir; Erzincan'ın tarihinde ilk defa bir Dünya Şampiyonasına ev sahipliği yaptığını belirterek, yaklaşık bir hafta sürecek olan şampiyona ile yamaç paraşütü ve doğa sporlarına ilgi duyan sporcuların ilgisinin Erzincan'a çekilmiş olacağını ifade etti.

Erzincan'ın yamaç paraşütü sporu ile 1995 yılında merhum Valimiz Recep Yazıcıoğlu, sayesinde tanıştığını belirten Sayın Valimiz; 1995 yılından günümüze kadar çeşitli festivaller, şenlikler ve şampiyonalar ile Erzincan'ın yamaç paraşütü sporunu sahiplendiğini kaydetti.

Yamaç paraşütü spor dalının en üst noktası olan süper finalinin 4 yıl sonra ilimizde yapılması için gerekli çalışmaların başlatıldığı müjdesini veren Sayın Valimiz, konuşmasında; "Erzincan'a coğrafi özellikleri ve iklimi ile baktığımızda dünyada ve Türkiye de doğa sporlarına en uygun yerlerden birinin başında geliyor. Yaylaları, gölleri, dağları, kanyonları sahip olduğu iklimi, coğrafyası ile gerçekten doğa sporları tutkunları açısından bulunmaz bir yer. Biz geçmişteki bu gayretlerin devamı niteliğinde önümüzdeki yıllarda da spor tutkunlarıyla doğayı ve Erzincan'ın tarihi dokusunu bir araya getirip hem turizmin hizmetine sunacağız hem de doğa sporcularını Erzincan'a çekmiş olacağız" diye konuştu.

Yaklaşık bir hafta sürecek şampiyona kapsamında, okçular, ciritçiler, uçak ve planörler gösterileri, motosiklet gösterileri, rafting, serbest atlayış gösterileri düzenlenecek. Şampiyona 7 Eylül Cumartesi günü saat 20:00'da kapanış ve ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Abdurrahman Akdemir Yüksel Çakır Erzincan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title