Haberler

Ergin: Hepimiz Bu Kente Borçluyuz

Güncelleme:

Diyarbakırlı İş adamı Süleyman Ergin, "Bu kentte yaşayan herkes, olanakları dâhilinde, bu mukaddes beldeye hizmet etmekle yükümlüdür." dedi.

Diyarbakırlı hayırsever iş adamı Süleyman Ergin, çözüm süreciyle birlikte 90'lı yıllarda kentten ayrılmak zorunda kalan iş adamlarına yatırım çağrısı yaptı.

Mekke ve Medine'den sonra, en çok mukaddes yapıyı sinesinde barındıran, Adları Kur'an-ı Kerim'de geçen peygamberler ve birçok sahabenin mübarek naaşlarının bulunduğu, tarihin canlı tanığı, mukaddes Diyarbakır'a herkesin sahip çıkması gerektiğini kaydeden Ergin, herkesin gücü nispetinde elini taşın altına koymasının lazım geldiğini ifade etti.

ŞEHR-İ KADİM DİYARBAKIR'A SAHİP ÇIKMAKLA MÜKELLEFİZ

Diyarbakır'ın eski dönemlerden bu yana ipek yolunun güzergâh noktasında olduğunu ve birçok medeniyete beşiklik ettiğini vurgulayan Süleyman Ergin, şunları söyledi:
"Diyarbakır ilimiz son yıllarda büyük acılar yaşadı. Oldukça sıkıntılı dönemler yaşadık. Olağanüstü halin kaldırılması, Kürt sorununun çözümü noktasında yapılan Açılımlar, hem sosyal, hem kültürel ve hem de ticari açılardan birçok kazanımları beraberinde getirdi. Artık, bu kentte yaşayan, bu mukaddes beldenin ekmeğini yiyip suyunu içen hepimiz, şehr-i kadim Diyarbakır'a sahip çıkmakla mükellefiz.

GERİ DÖNÜP YATIRIM YAPIN

Daha önce istemeyerek de olsa kenti terk etmek zorunda kalan iş adamlarımız, artık doğup büyüdükleri bu kente dönerek, yatırımlarını bir an önce hayata geçirmeliler diye düşünüyorum. Ortadoğu'nun kaynayan bir kazana dönüştüğü, insanların hunharca katledildiği, binlerce hatta on binlerce insanın yerinden yurdundan olduğu şu günlerde, hepimiz daha bir kenetlenmeli ve birbirimize sıkı sıkıya sarılmalıyız. Herkes elini taşın altına koymalıdır. Ülkemizi de karıştırmak, bizleri birbirine düşürmek isteyenlere fırsat vermeyerek, birlik ve dirlik içinde kararlı bir duruş göstermeliyiz"

BALIK TUTMAYI ÖĞRENSİNLER

Uzun yıllardır ekonomik durumu elverişli olmayan ailelere ayni ve nakdi yardımlarda bulunan, birçok caminin yapımına maddi katkılar sağlayan iş adamı ve Süleyman Ergin, "Gönül istiyor ki, insanlarımıza balık vermesinler, balık tutmayı öğretsinler. Çünkü bizim insanlarımız onuruna düşkündür, gururludur. Çalışmayı ve üretmeyi sever. Yeter ki, onlara yeteneklerini sergileyebilecekleri bir çalışma sahası tesis edilsin. Unutmayalım ki, her insan bir cevherdir ve bu cevherler işletilirse, hem kendileri hem de genel anlamda toplumumuz için büyük kazanımlar elde edilebilir" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Mekke Yerel Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title