Haberler

Erdoğan'ın Tatil Yaptığı Avşa'da Turizm Patlaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Her Yıl Tatilinde Balıkesir'in Marmaraadası İlçesine Bağlı Avşa Adası'na da Uğraması, Adada Nüfus Artışına Sebep Oldu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın her yıl tatilinde Balıkesir'in Marmaraadası ilçesine bağlı Avşa Adası'na da uğraması, adada nüfus artışına sebep oldu.

Başbakan Erdoğan ile ünlenen ada, yaz sezonunda 80 bini aşkın nüfusuyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline geldi. Ayrıca 38 kilometrekarelik şirin adanın turizm bölgesi ilan edilmesi ve konaklama giderlerinin ucuz oluşu, sahilleri tıklım tıklım doldurdu.

Avşa Adası'nın 40 yıllık geçmişe sahip olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Cevdet Çağlar, Başbakan Erdoğan'ın her yıl tatilini yaptığı Ekinlik Adası'ndan Avşa Adası'na da uğramasının adadaki nüfusu arttırdığını belirterek, "Başbakan Erdoğan'ın Ekinlik Adası'nda tatilini yapması, bizdeki nüfusun da artmasına sebep oldu. Burada 40 yıldır turizm var. Ege ve Akdeniz yokken Avşa Adası vardı. Burada aşırı fiyat uygulaması yok. Pansiyon ücretleri çok uygun. Başbakan'ın gelişiyle de Avşa adının tanıtımı çok

fazla yapıldı. Hükümetimizden de hem su hem de altyapıyla ilgili çok destek aldık" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın turistlik bölgelere çok önem verdiğini kaydeden Çağlar, "Hükümet desteğinin devamını bekliyoruz. Avşa Adası da turizm bölgesi ilan edildi. Gelişmeler turizm açısından çok iyi olacak. Şu an bir kanalizasyon projemiz var. Avşa altyapısıyla da üstyapısıyla da çok kısa sürede layık olduğu yere gelecektir" diye konuştu.

Turistlik belediyelerin tümü için yasa değişikliği yapılması gerektiğini vurgulayan Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

"Hükümetin yaz nüfusuna göre belediyelere pay vermesi gerek. 3 bin yerleşik nüfusu olan adamızda yaz mevsiminde 80 bin kişiye hizmet vermeye çalışıyoruz. Bu hizmette yeterli olduğumuza inanmıyorum. O yüzden bir an önce yasada gerekli değişiklikler yapılarak, bizleri düşünmeleri gerekir."

(OSM-MŞ-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title