Haberler

Engelsiz Şeflerden Nefis Pizza

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi’nde (OBAM) eğitim gören engelliler, Gastro Akademi mutfağında, hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapıp afiyetle yedi.

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi'nde (OBAM) eğitim gören engelliler, Gastro Akademi mutfağında, hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapıp afiyetle yedi.

Engelli vatandaşların becerilerini geliştirip toplum içerisinde kendilerini daha iyi ifade etmelerini sağlamak için farklı faaliyetlere imza atan Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi (OBAM), 'Engelsiz Şefler' projesinde bir ilke daha imza attı. Daha önce 'Turşu Kurma' ve 'Güzellik Bakım Eğitimi' gibi renkli çalışmalara imza atan Engelsiz Şefler, bu kez hayatlarındaki ilk pizzayı yapmanın keyfini yaşadı. 'Engelsiz Şefler' isimli program çerçevesinde, kendileri için hazırlanan profesyonel mutfakta pizza şefleri eşliğinde önce pizza hamurlarını açan şefler, üzerine salam, sosis, sucuk, mozarella peyniri, zeytin, biber ve özel sosla pizzalarını hazırladı. Daha sonra fırında pişirilen pizzaları, hep birlikte afiyetle yiyen engelsiz şeflerin mutlulukları yüzlerinden okundu. Kendilerine refakat eden hocaları ve pizza şefleri ile bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Engelsiz Şeflerin mutluluğu adeta yüzlerine yansıdı.

Osmangazi Belediyesi Engelli Bakım Merkezi OBAM Birim Sorumlusu Psikolog Mehmet Akgün, "OBAM olarak başlattığımız Engelsiz Şefler isimli bir projemiz var. Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar'ın desteğiyle yaklaşık 2 yıldır sürdürdüğümüz bu projemizle, OBAM'da eğitim gören kardeşlerimiz, mutfakta hasta bakıcıları eşliğinde çeşitli mutfak etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Turşu kuruyoruz, pasta yapıyoruz, yemekler yapıyoruz. Bugün de, Gastro Akademi'nin desteği ile engelsiz şeflerimiz hayatlarında ilk kez kendi pizzalarını yapma imkanı buldu. Engelli kardeşlerimiz adına çok güzel bir gün. Bir diğer güzelliği de özel bir güne bağlı bir etkinlik olmayışı. Gastro Akademi'ye, engelsiz şeflerimize böyle bir imkan sağladıkları için çok teşekkür ediyorum" dedi.

Gastro Akademi Mutfak Yöneticisi Recep Hakan Ziya da, akademi olarak otizmli ve down sendromlu vatandaşlar için zaman zaman mutfaklarında faaliyetler düzenlediklerini söyledi.

"Engelsiz Şefler" projesinin gerçekleşmesinde destek veren Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Ömer Eşer de, "OBAM'daki Engelsiz Şeflerimizle birlikte pizza yapma fırsatı bulduk. Yaklaşık iki saatlik etkinlik kapsamında şeflerimiz hünerlerini sergileme imkanı buldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi? 3 Mayıs Türkçülük Günü kutlama mesajları ve sözleri! 3 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 3 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Şevval ayı ne zaman bitiyor 2024? 3 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! BİM para sayma makinesi ne zaman gelecek, fiyatı ne kadar, özellikleri neler (3 Mayıs CUMA)? Aston Villa Olympiakos maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! A.Villa Olympiakos maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Roma Bayer Leverkusen maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Roma B.Leverkusen maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Slm cnm diyen kız öldü mü? Seleme cenemeler diyen kıza ne oldu TİKTOK? Roma Bayer Leverkusen maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Roma B.Leverkusen maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title