Haberler

Engelli Yüzbaşı'nın Yaşama Azmi

Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nün 37 Yaşındaki Bedensel Engelli Öğretim Üyesi Doç.dr. Ozan Bahar'ın Yaşama Azmi Birçok Engelli Vatandaşa Örnek Oldu.

Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü'nün 37 yaşındaki bedensel engelli öğretim üyesi Doç.Dr. Ozan Bahar'ın yaşama azmi birçok engelli vatandaşa örnek oldu.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 1995 yılında Komando Bölük Komutanı olarak görev yapan Ozan Bahar, PKK'lı teröristlerle birçok çatışmaya girdi. Bu çatışmalardan birisinde bölüğü 2 şehit veren Ozan Bahar'ın postası olan er de ağır yaralandı. Bölük Komutanı Ozan Bahar'ın aynı çatışmada bastığı mayın ise şans eseri patlamadı. Terör örgütüyle girdiği birçok çatışmadan sağ kurtulan Ozan Bahar, 1996 yılı Ağustos ayında Muğla Merkez İlçe Jandarma Bölük Komutanı olarak atandı. 1996 Ekim ayında bir görev dönüşü asfaltlama çalışması yapılan ve uyarı levhaları bulunmayan yolda trafik kazası geçiren Yüzbaşı Ozan Bahar'ın belden aşağısı felç oldu. Henüz 2 aylık evli olan genç yüzbaşı 1,5 yıl boyunca GATA ve Bursa Askeri Hastanelerinde tedavi görmesine rağmen tekerlekli sandalyeye mahkum oldu.

Hayata olan bağlılığını yitirmeyen Yüzbaşı Ozan Bahar, 1998 yılında Muğla Üniversitesi Yüksek Lisans Sınavı'nı kazandı. 2000 yılında Yüksek Lisansını Muğla Üniversitesi'nin en yüksek derecesiyle bitirdi. Doktora çalışmasına başlayan Ozan Bahar, 2002 Mayıs ayında Türk Silahlı Kuvvetleri'nden malulen emekli oldu. Aynı yılın Eylül ayında da Muğla Üniversitesi İktisadi İdari Bilinler Fakültesi'nde öğretim görevlisi olarak göreve başladı. Araştırma Görevlisi Ozan Bahar, başarılı çalışmaları sonrasında 2005 yılında Dr. ünvanını aldı ve 2006 yılı Temmuz ayında da Yardımcı Doçent oldu. Çalışmalarına ara vermeden devam eden Ozan Bahar, 2007 Aralık ayında girdiği Doçentlik sınavını da kazandı.

Doç. Dr. Ozan Bahar'ın birçok makalesi ulusal ve uluslararası birçok dergide yayınlandı. Bahar'ın alt uzmanlık dalı olan turizm alanında da başarılı çalışları bulunuyor. Ozan Bahar'ın 'Turizm Ekonomisi' isimli kitabı bulunuyor.

(BT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title