Haberler

Engelli İş Adamı Engellilerin Yüzünü Güldürüyor

Çorum'da doğuştan engeli bulunan iş adamı, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen iki engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Çorum'da doğuştan engeli bulunan iş adamı, beyincik küçülmesi nedeniyle yürüyemeyen iki engelliye akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kentte bir restoran işleten doğuştan yürüme engelli 24 yaşındaki Emre Çıtak, kendisi gibi engelli olanların hayata küsmemeleri ve kimseye bağlı kalmadan hareket etme özgürlüğü kazandırmak için yardımlar yapıyor.

Kale Mahallesi'nde yaşayan yürüme engelli İsmail Kurt'u (30) evinde ziyaret eden Çıtak, 8 yıl önce geçirdiği beyincik küçülmesi nedeniyle yaşamını yatağa bağımlı sürdüren Kurt'a akülü tekerlekli sandalye hediye etti.

Kendisinin de doğuştan engelli olduğunu, bu yüzden engellilerin halinden çok iyi anladığını vurgulayan Çıtak, "Maddi durumu iyi olmayan engelli kardeşlerimin yardımlarına koşmaya çalışıyorum. Onların hayata küsmelerini önlemek için ihtiyaçlarını gidermeye gayret ediyorum. Çok şükür, bizim durumumuz iyi. Bütün engelli kardeşlerime faydalı olmaya çalışıyorum." dedi.

Çıtak'a teşekkür eden Kurt da "Şu anda yaşadığım mutluluğu tarif edemem. Sizlere çok teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

Evlerinin önündeki sokağa çıkarak akülü tekerlekli sandalyesini kullanan Kurt, büyük sevinç yaşadı.

Kurt'un babası Alaaddin Kurt ise bugüne kadar çok zorluk çektiklerini, tekerlekli sandalye sayesinde oğlunun biraz olsun özgürlüğüne kavuştuğunu söyledi.

"Bana bayram hediyesi oldu"

Daha sonra Gülabibey Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli 12 yaşındaki Buket Suna'yı ziyaret eden Çıtak, akülü tekerlekli sandalyesini Buket'e teslim etti.

Akülü aracına binerek bahçede tur atan Suna, "Bayram öncesi beni ve ailemi çok sevindirdiniz. Allah sizden razı olsun. Bana bayram hediyesi oldu." diye konuştu.

Baba Recep Suna da Çıtak'a teşekkür ederek, "Keşke herkes sizin gibi aynı hassasiyete sahip olsa. Çocuklar eve hapis olmamalı. Onların yüzü güldürülmeli. Katkılarından dolayı herkese teşekkür ediyorum. Allah razı olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

İsmail Kurt Suna Bayram Çorum Çıtak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title