Haberler

Enerji Bakanı Güler: "Su Sıkıntımız Yok"

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de Ankara ve Bursa Dışında Kayda Değer Bir Su Sıkıntısı Yaşanmadığını Belirterek, "Herkesin İçi Rahat Olsun. Su Konusunda Panik Yapmaya Gerek Yok" Dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Türkiye'de Ankara ve Bursa dışında bir su sıkıntısı yaşanmadığını belirterek, "Herkesin için rahat olsun. Su konusunda panik yapmaya gerek yok" dedi.

Bakan Güler, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen Dünya Su Forumu'nun başlangıç toplantısının çıkışında TGRT'ye Türkiye'deki su sıkıntısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye'de Ankara ve Bursa dışında kayda değer su sıkıntısı yaşanan il bulunmadığını ifade eden Güler, bu kentlerde de yapılacak çalışmalarla su sıkıntısının giderileceğini söyledi. Güler, "Türkiye'nin suyunun son damlasına kadar kullanılması için 2023 yılını kararlaştırmıştık. Bu hedefimizi 10 yıl öne çekerek 2013'e kadar suyumuzu son damlasına kadar kullanacaız" dedi.

Türkiye'de daha önce de dönem dönem su sıkınrtısı yaşandığını hatırlatan Güler, "Bizim gelecek yüzyıl hesabımıza göre suda bir sorun gözükmüyor. Ama biz yine de tedbirlerimizi alıyoruz." diye konuştu. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title