Haberler

"Emek ve Adalet Yürüyüşü"

Hizmet-İş Sendikasının, Bolu Belediyesindeki işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla düzenlediği "Emek ve Adalet Yürüyüşü"nün altıncı günü Kızılcahamam'da sona erdi.

Hizmet-İş Sendikasının, Bolu Belediyesindeki işten çıkarmaları protesto etmek amacıyla düzenlediği "Emek ve Adalet Yürüyüşü"nün altıncı günü Kızılcahamam'da sona erdi.

İstanbul, Aksaray ve Eskişehir'den gelen sendika üyelerinin de katılımıyla Çamlıdere ilçesinin Çamkoru mevkisinde sabah saatlerinde başlayan yürüyüşün bugünkü bölümü, yaklaşık 20 kilometrelik mesafenin katedilmesinin ardından Ankara'nın Kızılcahamam ilçesi girişinde son buldu.

AK Parti ve MHP Kızılcahamam ilçe yöneticilerince karşılanan Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindekiler, Ülkücü Şehitler Anıtı'nı ziyaret etti.

Arslan, yürüyüşün ardından yaptığı konuşmada, sadece hakları, alın terleri ve işleri için yürüdüklerini söyledi.

"Amacımız ülkemizi, bölgemizi, şehrimizi, ilçemizi zora sokmak, kaos oluşturmak değil." diyen Arslan, şunları kaydetti:

"Amacımız alın terimizin, emeğimizin karşılığının çalınmasına itiraz etmek. Bunu yaparken de demokratik süreçleri kullanıyoruz. Sosyal diyalog mekanizmalarını deniyoruz. Buradan CHP'li yetkilere çağrı yapıyorum: Oturun, görüşelim, bu arkadaşları işe alın, biz de eylemimizi burada sonuçlandıralım. Amacımız tek, işe dönmek, işimizi, aşımızı yeniden elimize almak. Sendikal baskılara karşı direnmek, sendikal haklarımızı sonuna kadar kullanmak. Bundan başka bir amacımız yok."

"14 bin 500 arkadaşımız istifa ettirildi"

Niyetlerinin siyasi mücadele ya da siyasi partiye karşı tavır almak olmadığını dile getiren Arslan, "CHP ve HDP'li belediye başkanlarının seçilir seçilmez ilk işleri sendikalarımızın üyelerine baskı oldu." dedi.

Arslan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sendika üyelerimize baskıyla arkadaşlarımızı sendikalardan istifa ettiremeyince sürgünlere başladılar, tehdit ettiler. Buna rağmen direnen arkadaşlarımızı işten attılar. Biz bu konuda bedel ödüyoruz. Şu ana kadar Hak-İş'e bağlı sendikalarımızdan CHP ve HDP'li belediyelerden 14 bin 500 arkadaşımız istifa ettirildi. Hala da istifa ettirilmeye devam ediliyor. Bize karşı açıkça bir meydan okuma, savaş ve mücadele var ama biz bütün bunlara rağmen sağduyulu, makul, vatanını ve milletini seven birileri olarak dikkatli davranıyoruz.

Buna rağmen sabrımızı zorluyorlar, bizi tahrik ediyorlar, bize her türlü iftirayı atıyorlar."

Kaynak: AA / Güncel

Kızılcahamam Bolu Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

title